Általános iskolában mi vezérli a gyerekeket, hogy a gyengébbet mindenáron meg akarják szégyeniteni és verni?
"Valaki itt állatokhoz hasonlítja az embertársát?
Kérem a többi válaszolókat, hogy ne zavarják össze a kérdezőt egy olyan Elmélettel, ami nem elég hogy nem bizonyított, hanem még veszélyes is.."
Milyen elmélettel??
Az ember is egy állatfaj, csak éppenséggel a legfejlettebb aggyal rendelkezik. A delfinek meg jobban tudnak úszni, a sasok meg repülnek. És?
Mondj amit akarsz, nincs bűntudatom. 5. osztályban csatlakoztak hozzánk, nagyon jó társaság voltunk, egyből odamentünk hozzájuk beszélgetni, de mindig ellettünk hajtva. Békén is hagytuk őket, de már akadályozták az osztály életét. 4 évük volt beilleszkedni.
Egy alacsony létszámú osztály iskolai versenyeken nehezen produkál jó eredményt, 30-35 fős osztályokkal szemben, és ez még valószínűtlenebb úgy, hogy nem képesek együtt működni.
Teljesen normálisan meg lettek kérve arra, hogy ha nem is szeretnének társalogni, legalább segítsenek be a munkában, de akkor is csak leoltottak minket.
Azt se véletlenül írtam, hogy pletykásak, a tanárok előtt fúrták a saját osztálytársaikat, a szüleink már az első héten azt hallották az érintett 2 srác szüleitől, hogy mi az iskolában iszunk és drogozunk, és a WC-be járunk szexelni.
Ezek után ne várja el senki, hogy szó nélkül megtűrjük.
Ne úgy képzeld el, hogy hetente összevertük, néha kapott 1-1 pofont a késes, és inkább a megszégyenítésen volt a hangsúly.
Azok után, hogy kijelentette, ő iskolai lövöldözést fog rendezni, ő érzi magát fenyegetve? :)
Tudod, lehet hogy "nem a mindenkivel van a baj".
Közöttünk is volt mindenféle, sőt! Volt egy nagyon vallásos, naív lány, és érdekes, ő képes volt beilleszkedni.
Értelmi fogyatékos volt a srác, a haverja meg szimplán önbizalomhiányban szenvedett, mindenre helyeselt, amit a csodálatos személyiséggel rendelkező, meg nem értett, összetört lélek mondott.
#12 Ne is legyen bűntudatod, valakit addig szívatni amíg az öngyilkosság gondolatáig eljut tök természetes! (szarkazmus off)
"mi az iskolában iszunk és drogozunk, és a WC-be járunk szexelni." Hát ha ez igaz akkor meg is van mi volt a nagy beilleszkedési probléma.
" néha kapott 1-1 pofont a késes, és inkább a megszégyenítésen volt a hangsúly. " Abba bele sem gondoltatok, hogy a megszégyenítés miatt milyen lelki sérüléseket szenved el? Az nem gyógyul be csak úgy. De legalább ti jól szórakoztatok.
Egyetlen mentségetek, hogy gyerekek vagytok/voltatok. Az osztályfőnöknek/szülőknek/tanároknak is ott kellett volna lenniük. A szomorú, hogy Te még büszke is vagy rá. Gratulálok. Csak annyit kívánok tapasztald meg a másik oldal helyzetét is, de ne sokáig mert nem bírnád...
Nem volt igaz egyik se. Csak szeretett oktalanul problémát okozni.
Még mindig nem értem, hogy várhatja el valaki, hogy szó nélkül hagyják azt, ha szabotál egy közösséget, de erről felesleges is vitáznunk, én nem tudlak meggyőzni téged, és te se tudsz engem.
A tanárok nem tudtak mit kezdeni vele, kirakni nem akarták, kötelező volt neki iskolai pszichológushoz járni, de eredménytelen volt az egész. A pszichológus végül az osztály elé állt, és azt mondta inkább vegyük semmibe, mert ő nem fog megváltozni, akármit is teszünk. A tanárok nem vették komolyan, lehetetlen volt számukra elképzelni, hogy kárt okozzon valakiben habtestével. Az osztályfőnökünk pedig homokba dugta a fejét a pszichológus kudarca után. Rá lett hagyva az egész.
Én könnyen barátkozós típus vagyok, úgyhogy szerintem ezzel nem lesz gondom, de köszönöm a jókívánságot!
"Én könnyen barátkozós típus vagyok, úgyhogy szerintem ezzel nem lesz gondom, de köszönöm a jókívánságot!"
Ne érts félre. Nem "jókívánságnak" szántam. Csak azt mondom, hogy nem tudod milyen az ha egy közösség tagjai egymást túllicitálva szívat. Ahogy én sem tudom átérezni a te helyzeted. De abban biztos vagyok, hogy a rendszerez szívatás nem megoldás. Ezzel szerintem csak az egótok simogattátok.
"én nem tudlak meggyőzni téged, és te se tudsz engem" Ebben legalább egyet értünk. Szép napot :)
énse értettem sose ezeket a szekálásokat, kiközösítéseket, mert hogy másmilyen az ember
én általánosba a magasságom miatt voltam a célkeresztbe, néhányan kiközösítettek, bántottak
olvasattok a mobbingról. ennek a pszichológiáját írja le.
nekem is volt hasonló problémám gimis koromban, de szerencsére az élet kiegyenlítette a számlát.
Az érfelvágás ugyan nálam kimaradt de nekem volt olyanba részem h tanár előtt gyomorszájon vágtak és semmi sem történt.
Gondolom ez azért van mert mindenki csak a saját gondjával törődik v mert fél h ö rá is rászállnak.
V ezért
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!