Mi alapján függ, hogy valakit a teljes keresztnevén szólítanak, vagy becézik?
:D Szerencsére ez nem én lehetek! :D
Tudtommal engem nem utál az angol tanárom, de ő szólít sokszor Barbarának. De pl. járok pszichológushoz, és Ő is mindig Barbarának hív. És ilyenkor a hideg fut a hátamon.
Kedves Barbi! :)
Valószínűleg nem vagy barbis nekik, ezért szólítanak Barbarának, ne bándd! (mondom ezt úgy, hogy ha engem a "hivatalos", nem becézett keresztnevemen szólítanak, rendesen fáj...)
Nekem pl. van egy ismerősöm, Krisztina a neve, mindenki Krisztizi, Krisztázza, de nekem ő olyan gyönyörű, meg olyan a kisugárzása, hogy nem tudom másként hívni, csak Krisztinának. Mint egy királynő. Tőlem elfogadja, mert tudja, hogy nekem a Kriszti egyenlő egy csitrivel, ő pedig minden, csak nem csitri.
Szóval valószínűleg az emberekben nem egy kislány benyomását kelted, hanem egy nőét, ezért vagy nekik Barbara.
Szerintem is szebb a Barbara. Én senkit sem szoktam becézni a nevéből. Mindenki Viktória, Nikolett. Alexandra, Liliána, Dániel, Gergely, Mátyás stb.
Megszokták, hogy ilyen vagyok.
Elvárom, hogy engem se becézgessenek. Veronika vagyok.
(Nem névből azért szoktam becézgetni az embereket! :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!