Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ha egy tesi tanár óráján...

Ha egy tesi tanár óráján meghal egy diák, úgy, hogy nem Ő volt a hibás és mindent megtett, kerülhet börtönbe?

Figyelt kérdés

2013. jún. 2. 23:29
1 2
 11/17 anonim válasza:
89%
Nekem az apukám tesi tanár és igen börtönbe megy akár ő tehet róla akár nem úgyhogy nem érdemes futnod mind a te és mind a tesi tanárod érdekében! Remélem segítettem :) !
2013. jún. 4. 18:40
 12/17 A kérdező kommentje:
Persze voltam már kardiológusnál, a szívemnek semmi baja sincs,csak nagyon magas a pulzusom, ezért felmentést sem adhat. A tanár viszont folyamatosan kérte, addig le kelett osztályoznia ameddig nincsen és hát az oros sem mondta, hogy bármi baj lehet, így hát a tanár határozott kérése ellenére is csináltam, mert féltem az osztályozóvizsgától, ahol megbuknék.
2013. jún. 15. 22:45
 13/17 anonim válasza:
100%
Szerintem kérj orvosi igazolást hogy nem futhatsz és akkor legközelebb nem fordul elő ez mégegyszer.
2013. jún. 26. 09:15
 14/17 anonim ***** válasza:
17%
Egy szaros kettestől félsz, tesiből, amikor a saját egészségedet kéne mondjuk az első három helyre tenned egy ilyen helyzetben? Ne is haragudj, de a kedves szüleid esetleg elvihetnének orvoshoz, vagy bemehetnének az igazgatóhoz szólni, esetleg.
2013. júl. 1. 21:29
 15/17 anonim ***** válasza:
70%

Ha eltekintünk attól, hogy az igazságszolgáltatási rendszerünk közel sem tökéeltes, és néha sajnos vétlen emberek is a rendszer áldozatául esnek, akkor nem, nem kerülhet börtönbe.

Ha valaki az ő óráján meghalna, ha az ő hibájából történt, akkor az gondatlanságból elkövetett emberölés lenne. Aminek a büntetési tétele azért a gyakorlatban erősen függ a bíró hangulatától. De a gondatlanságot csak nagyon ritkán szokták súlyosan büntetni.

Persze amit mondtam, az igaz, hogy utólag, ha a tragédia bekövetkezik, senki nem fogja megmondani, hogy mi a teljes igazság. Önszántadból futottál? Vagy ő hajszolt bele? Vagy netán kifejezetten a tiltása ellenére? Ha valaki meghal, ezt már nem fogja tudni bizonyítani vagy cáfolni.

Egyébként jelen esetben - ha nincs orvosi felmentésed, sőt, mitöbb az orvos mondta, hogy normál testnevelésben kell részesülnöd - jogilag nem lenne felelős.

Csak ugye mint többször mondtam, a job ilyen helyzetekben elég ingoványos terület. Arról nem is beszélve, hogy egyrészt neki sem lenne kellemes, ha az óráján halálozik el valaki, garantált belépő lenne ez a pszichiátriára, meg ugye onnantól sokak szemében ő lesz a gyilkos tanár.

Akármit mond is a jog.

2013. júl. 1. 23:08
 16/17 A kérdező kommentje:

Egyrészt ha rajtam múlna, Én megbuknék tesiből, mert akármit is csinálok nem megy. Másrészt a kettes is beleszámít az átlagomba, amiért egész életemben güriztem. Tehát inkább az átlagom, mert arra szükségem van.

Sikerült megbeszélnem a tanárral a dolgot.

Hiába kérek felmentést, ha nem ad az orvos, mondtam, hogy majdnem meghaltam, meg, amit a mentősök adtak papír azon is rajta van. Tanár is mondta, hogy kevésen múlott az életem.

2013. júl. 3. 12:51
 17/17 anonim válasza:
Engem a tanár kínzott én voltam az akit az a szadista kiválasztott kínzásra, diszkriminált és egyszer túlterhelt és nem kaptam levegőt, bevittek a kórházba, a tanárt kicsapták és egy kedves 30as tanárnő jött helyette! Megérte nemigaz?
2016. máj. 9. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!