Ha egy tesi tanár óráján meghal egy diák, úgy, hogy nem Ő volt a hibás és mindent megtett, kerülhet börtönbe?
Ha eltekintünk attól, hogy az igazságszolgáltatási rendszerünk közel sem tökéeltes, és néha sajnos vétlen emberek is a rendszer áldozatául esnek, akkor nem, nem kerülhet börtönbe.
Ha valaki az ő óráján meghalna, ha az ő hibájából történt, akkor az gondatlanságból elkövetett emberölés lenne. Aminek a büntetési tétele azért a gyakorlatban erősen függ a bíró hangulatától. De a gondatlanságot csak nagyon ritkán szokták súlyosan büntetni.
Persze amit mondtam, az igaz, hogy utólag, ha a tragédia bekövetkezik, senki nem fogja megmondani, hogy mi a teljes igazság. Önszántadból futottál? Vagy ő hajszolt bele? Vagy netán kifejezetten a tiltása ellenére? Ha valaki meghal, ezt már nem fogja tudni bizonyítani vagy cáfolni.
Egyébként jelen esetben - ha nincs orvosi felmentésed, sőt, mitöbb az orvos mondta, hogy normál testnevelésben kell részesülnöd - jogilag nem lenne felelős.
Csak ugye mint többször mondtam, a job ilyen helyzetekben elég ingoványos terület. Arról nem is beszélve, hogy egyrészt neki sem lenne kellemes, ha az óráján halálozik el valaki, garantált belépő lenne ez a pszichiátriára, meg ugye onnantól sokak szemében ő lesz a gyilkos tanár.
Akármit mond is a jog.
Egyrészt ha rajtam múlna, Én megbuknék tesiből, mert akármit is csinálok nem megy. Másrészt a kettes is beleszámít az átlagomba, amiért egész életemben güriztem. Tehát inkább az átlagom, mert arra szükségem van.
Sikerült megbeszélnem a tanárral a dolgot.
Hiába kérek felmentést, ha nem ad az orvos, mondtam, hogy majdnem meghaltam, meg, amit a mentősök adtak papír azon is rajta van. Tanár is mondta, hogy kevésen múlott az életem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!