Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » A régebbi generációs pedagógus...

A régebbi generációs pedagógusok között miért volt sok "bullyingolós"?

Figyelt kérdés

Sajnos még mindig vannak ilyenek, de azért szerencsére kezdenek kikopni.

Azokról beszélek, akik igyekeznek demotiválni a diákokat.Szülők fejét is telebeszélik.

Szociális médiában rengeteg ilyen történetet olvasni, tehát nem egyedi esetekről beszélünk.

Én például hiperaktív, eleven gyerek voltam, nem mindig voltak jó jegyeim.

Általánosban az mondták a tanárok nekem, szüleimnek:"gyenge középiskolába kell küldeni, azt talán elvégzi.

Középiskolában meg "nehogy egyetemre, kifog bukni, időpocsékolás".

Szüleimnek is telebeszélték a fejét és alig tudtam őket meggyőzni.

2 félév csúszással, de elvégeztem az egyetemet, ráadásul pénzügy szakot.Legszívesebben visszamentem volna a középiskolába és az orruk elé tettem volna a diplomámat.

Én nem is értem.Nekik ezt a szociban oktatták az egyetemen, hogy machetével le kell nyisszantani a diákok szárnyait?

A ma használt pedagógiai gyakorlatokkal ez teljesen ellentétes.

Vagy, csak szimplán emberi rosszindulat.De, azért tettem fel a kérdést, mert hátha egy hozzáértő válaszolni tud.

nov. 26. 16:11
 1/2 anonim ***** válasza:
49%
Írj már magyarúl a f@sz kivan a hüly* szavaitokkal.
nov. 26. 16:24
 2/2 anonim ***** válasza:

Rosszindulatúak mindig vannak, de akik idősebbek, azok közül már sokan megkeseredtek, elfáradtak, és ez válthat ki egy ilyen stílust. Másrészt valóban így van, hogy néhány évtizeddel ezelőtt még nem volt ilyen hangsúlyos, hogy a gyerekek lelke ápolva legyen, ki tudjanak bontakozni külön-külön az iskola keretei között stb. A cél az volt elsődlegesen, hogy engedelmes, irányítható állampolgárok jöjjenek ki az iskolából, mégha ez nem is volt így kimondva talán.

Nekem is volt ilyen tanárom, aki már szüleink generációját is tanította, és sokkal meggondolatlanabbul tett rosszindulatú, személyeskedő, akár „szárnyletörős" megjegyzéseket a diákokra, mint a fiatalabbak. Bennem ezek hosszú távon nem hagytak mély nyomot, felfogtam, hogy más rendszerben szocializálódott, de egyik szülőmben a mai napig van a tiédhez hasonló érzés, hogy „megmutatná, mi lett belőle mégis", szóval megértem, hogy ez sokakban mély nyomot hagy.

nov. 26. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!