Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Iskolai karácsony, névhúzás...

Iskolai karácsony, névhúzás osztályon belül, hogyan tudnám elérni, hogy nekem ne kelljen ebben részt vennem?

Figyelt kérdés

11. osztályba járunk, már kialakultak a klikkek, és nem fog senkit közelebb hozni a másikhoz, ha veszek egy olyan embernek ajándékot, akivel semmit nem beszélünk egymással.

Nem nagyon látom értelmét, nem is akarok részt venni benne, hogyan tudnék ez alól kibújni?

nov. 18. 20:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Megmondod, hogy nem szeretnél benne részt venni, nem tehetik kötelezővé. De amennyiben mégis, akkor nemrégiben felvetted a jehova vallást, és el sem mehetsz a rendezvényre.
nov. 18. 20:57
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Közlöd a rendezővel, osztályfőnökkel, hogy nem húzol és a te neved ne tegyék a dobozba
nov. 18. 21:17
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Így, ahogy a 2es írja.
nov. 18. 21:42
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Rögtön az elején szólsz,hogy te ebben most nem szeretnél részt venni.

De aranyosan,kedvesen,nem haragosan. :)

Ha akarod,indokolhatod is azzal,amit ide leírtál;

De nem kell indokolnod;nem vagy köteles.

nov. 18. 21:51
 5/11 anonim ***** válasza:
64%

A problémás oldala az ennek az egésznek, hogy ahol ilyeneket agyalnak ki, ott "magától értetődően" kötelezővé teszik az ilyen f@szságokat - és ha sikerül megúsznia is valakinek, a nulladik adandó alkalommal "utána rúgnak" az illetőnek (azzal a felkiáltással, hogy nem lojális az ember munkahelyhez - iskolához, bármihez - és nem "csapatjátékos")!

Nekem is az most a nyomorom, hogy év végén kötelező lesz elmennem egy ilyen f@szságra és pechemre egy parancsuralmi rendszerben teszik ezt meg velem, ahol szó szerint szankcionálható és szankcionálandó is az ellentmondás. Az én főnököm is képtelen megérteni, hogy tömegiszonyom van és ahhoz sincs hangulatom, hogy kétszínű egoisták hadával bájologjak, - nem egy kib@szott közös zabálás fog megoldani évtizedes konfliktusokat, sérelmeket és senki nem fog megkedvelni senkit egy ilyen alkalom alatt, akivel képtelenek egy hullámhosszra jutni.

Saját szabadidő, saját költség - értelmetlen hülyeségre! Ha csak szétvetett végtagokkal hempergek otthon a franciaágyon egyedül, annak is több értelme van, mint egy ilyen b@romságnak és egyáltalán nem érzem jól magam, - pláne parancsszóra nem! Követek majd egy stratégiát, aztán ennyi!

Igazán arcátlannak azt tartom ebben az egészben, hogy egy alapvetően vallási és azon belül családi ünnepet minek kell bevonszolni a munkahelyre - iskolába, bárhová - és miért kell külön kiadásokat generálni embereknek sokszor a saját szabadidejük terhére. De ha kiveszem a harácsonyt az egyenletből, akkor is arcátlanság - pláne azokkal szemben, akik nem bírják az összejövetelek hangulatát, tömeget, embereket vagy bármit, ami nekik kínos lehet egy ilyen helyzetben. Aki akar, ünnepelje a semmit, de hogy ebbe belekényszerítenek embereket egy olyan környezetben, ahová alapból nem is valók az ilyen alkalmak,... Hát számomra abszurd!

nov. 18. 22:40
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is hülyeség. Legyen opcionális, fakultatív program, de ne kötelező. A baràtok vesznek egymàsnak ajándékot, de ne kelljen kényszerből olyannak venni, akivel nem is beszélnek semmit.
nov. 18. 23:33
 7/11 anonim ***** válasza:
71%

Édes Istenem, még mindig tartanak ilyen f...szságot?

Már a saját középsulis koromban is frusztrált, de azóta sok év eltelt.

nov. 19. 07:12
 8/11 anonim ***** válasza:
51%

Nekünk anno mikuláscsomagos húzás volt. Kihúztam egy embert, de mire oda jutottunk, hogy át kellett adni elfelejtettem, hogy kit húztam. Kínos volt, mert névsor szerint fel kellett állni és oda kellett menni hozzá és oda adni az illetőnek.

Én felálltam, mentem két kört a terembe, majd meguntam. Mondtam nekik, hogy gyűljenek oda középre, fel fogom dobni és aki elkapja azé.

nov. 19. 21:40
 9/11 anonim ***** válasza:
74%
8# Nekem szerencsém volt, mert egyszer pont olyan húzott engem, akit egyébként is bìrok, rokonszenvesnek, szimpatikusnak tartok. 🙂
nov. 19. 21:45
 10/11 anonim ***** válasza:
53%
World First Problem. :D
nov. 20. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!