Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért szállnak rá jobban arra...

Miért szállnak rá jobban arra akinek majdnem kitünő a bizonyítványa?

Figyelt kérdés

Akinek kettesei, hármasai vannak és hazaviszi a bizonyítványát, nem szidják le.

Akinek meg 1-2 négyes van a bizonyítványában, azt meg leteremtik, hogy miért nem kitünő bizonyítványt vitt haza.

Ugyanúgy, akinek kettesei, hármasai vannak és kap például egy ilyen jegyet, a szülőt nem igazán érdekli.

Aki meg jeles vagy kitünő tanuló, ha hazavisz egy négyest amit egy dolgozatra kapott, már ordítanak vele otthon, hogy biztos azért lett csak négyes, mert egy lusta disznó.

Nagyon sok embertől olvastam a Gyakorin, hogy jól tanultak és ezen mentek át otthon és engem érdekelne, hogy miért van az, hogy akik jól tanulnak, azoknak kell ezen átmenni, hogy ők tösnél rosszabbat nem is kaphatnak, mert otthon ordibálnak velük?

tegnap 18:10
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Akirol tudok hogy ilyen hajcsár szülő volt, ott az anya tanár, es nem akart égni a munkahelyén, hogy tanár létére a gyereke kettes harmas lenne, igy ki volt belőle "verve" az 5 ös. Ő volt az egyik eminens tanulónk.

Ilyenkor a szülőben vannak komplexusok amit a gyerekének teljesiteni, hogy ő maga ne érezze magát sz.ranyának.

Ezek a dolgok a szülőről szólnak csak es soha nem a gyerekrol es a gyerek érdekeiről.

tegnap 18:26
 2/3 anonim ***** válasza:

*sokhelyen a gyereknek kell teljesiteni hogy az anya a saját komplexusait igy kompenzálja.

Olyat is ismerek akit bántalmaztak suliban. Ő speciel ugy neveli a gyerekét hogy mjndenkivel köcsög legyen mindenkinek nekimenjen. Eellenben az oviban suliban azt tanitják hogy megbeszéljük kibékülünk kezet fogunk. De az az apa meg vágd pofán meg ezekre kötelezi a gyerekét..

tegnap 18:28
 3/3 anonim ***** válasza:

Nálunk is anya a tanár, és én is rendre megkaptam, mindkettőjüktől, valahányszor hármast vittem haza általánosban, hogy "végülis utcaseprőre is szükség van", de a négyesnek sem szoktak örülni.

El nem tudom mondani, mekkora szidást kaptam a kettesért, amit egyszer kaptam egész általános alatt.

Egyrészről, nem is örült volna annak, ha az egyedüli gyereke, aki abba a suliba járt, ahol tanított, nem lenne ott a legjobb tanulók közt, másrészről mindkét szülőmben végig az a mentalitás volt, hogy "csak vigyem többre, mint ők". Kár, hogy az utóbbi csak gimiben derült ki, egy kisebb összeomlásom után. Ami teljesítménykényszer miatt történt.

Szóval egyetértek az előttem íródottakkal; presztízs, illetve komplexusok szólnak ilyenkor a szülőkből, vagy épp, szeretnének hencegni, milyen ügyes gyerekük van.

Azt értékelem, hogy a legjobbakat szeretnék, szerették volna nekem, azonban ennek más módja is lett volna.

tegnap 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!