Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Nem merek előadni, de egyeteme...

Nem merek előadni, de egyetemen egy prezentációt kell bemutatni félévkor. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nagyon szorongok, ha elő kell adnom. Elcsuklik a hangom, izzadok, elfelejtem, amit tudok. Az sem segít, hogy nem egyedül leszek a teremben, hanem ilyenkor mindenki bent van. Megcsináltam már a tanulmányt és a hozzá tartozó prezit, szerintem jó is lett, de nem fogom merni előadni. Valamint ha kiállok, de csak alig makogok valamit, miközben az anyagom jó, akkor megkaphatok legalább egy kettest? Itt nem tudás vagy szorgalom hiánya a baj, hanem erősen szorongok.
nov. 14. 19:15
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
16%
Szedd össze magad és állj ki. Mi mást??? Asszed mások nem szoronganak? Dehogynem...
nov. 15. 07:57
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorold otthon hangosan a ppt-t, mintha élesben menne az egész. Először magadnak, majd valamelyik szerettednek mondd el, és az sem baj, ha a hallgatóság nem ért sokat a témához. A lényeg, hogy halld magad, gyakorold az egészet, így élőben, élesben jobban megy majd.

Ne legyél túl kemény magaddal. A tanárok is tudják, hogy sokaknak új terep ez, illetve sokan lámpalázásak, akár szoronganak is, így ők is megértőbbek.

nov. 15. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!