Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Nem merek előadni, de egyeteme...

Nem merek előadni, de egyetemen egy prezentációt kell bemutatni félévkor. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nagyon szorongok, ha elő kell adnom. Elcsuklik a hangom, izzadok, elfelejtem, amit tudok. Az sem segít, hogy nem egyedül leszek a teremben, hanem ilyenkor mindenki bent van. Megcsináltam már a tanulmányt és a hozzá tartozó prezit, szerintem jó is lett, de nem fogom merni előadni. Valamint ha kiállok, de csak alig makogok valamit, miközben az anyagom jó, akkor megkaphatok legalább egy kettest? Itt nem tudás vagy szorgalom hiánya a baj, hanem erősen szorongok.
nov. 14. 19:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%
Nem makogsz, hanem felolvasod, ami oda van írva. Nagyon jó lecke lesz neked megtapasztalni, hogy túléled. Az izzadásba és hangelcsuklásba még nem halt bele senki. Lehet, hogy nem fogod a hetedik mennyországban érezni magad (bár az is lehet, hogy a végére belejössz), de meg fogod csinálni. Előtte gyakorold el valaki előtt. A szorongásoddal pedig foglalkozni kell, mert az nem normális, hogy te azt képzeled, hogy attól, hogy félve adod elő, már nem fogsz rá jegyet kapni. Mellesleg kb senki nem szeret előadni (minimális kivétellel), mások pont úgy be lesznek sz@rva, mint te.
nov. 14. 19:25
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem lehet felolvasni, önállóan kell előadni, csak címszavak lehetnek a prezentációban.
nov. 14. 19:31
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben 3 lépésben haladnék.

1. Elmondanám otthon, egyedül, egymagamban, csak odaképzelve a nézőket.

2. egy vagy inkább néhány ismerősnek, barátnak, családtagnak adnám elő.

3. Élesben a teremben.

Az első prezentációmat én nagymamámnak adtam elő, aki nem sokat értett belőle, de még meg is tapsolt a végén :)

nov. 14. 19:31
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Semmi nem történik akkor se, ha makogsz. Akkor is a végére fogsz jutni. De mivel egyszer-kétszer elpróbálod, annyira nem fogsz makogni, az anyag maga pedig színvonalas.
nov. 14. 19:35
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! Őszintén megmondom nincs túl nagy szókincsem, rossz beszélő vagyok, nagyon egyszerűen magyarázok. De tényleg megelégszem egy elégséges jeggyel.
nov. 14. 19:41
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi kérdező, sokan vagyunk/voltunk ezzel így. Csináld azt, amit a #3 ír. Én is először magamban mondtam el párszor, majd előadtam egy barátnőmnek, végül élesben. Nem baj, ha végül nem sikerül túl jól az első. A tanár sem hülye, tudja, hogy sokan szoronganak az ilyesmitől, nem fog csak ezért kekeckedni, pláne ha először csinálod. Második, harmadik alkalommal már jobban fog menni. Én az első egyetemi prezentációm óta már több ezer ember előtt is előadtam. Nagy előadó persze nem lettem, de nem is az a cél. Amennyi egyetemen szükséges lesz, az jól fog menni, belejössz.
nov. 14. 19:45
 7/12 anonim ***** válasza:
11%

Miért nem dolgoztok a mentális egészségeteken??? És nektek egyetemi végzettségetek lesz? Mentek a nagyvilágba? Uramisten...

Őrület, milyen kérdések vannak itt. Ezeket nem a gyakori népe fogja megoldani, hanem terapeuta.

nov. 14. 20:33
 8/12 A kérdező kommentje:

Nem mindenkinek, sőt nagyon kevés végzettnek lesz olyan munkája, ahol elő kell adni.

Ez csak egy szükséges rossz.

Nekem tökéletes lesz egy irodai munka, ahol kis jelentéktelen kukac lehetek, és felvehetem a bérem. Csak ahhoz kell/előny manapság a diploma. Ezért csinálom.

nov. 14. 21:03
 9/12 anonim ***** válasza:
70%
Ugyanilyen vagyok. Amivel le lehet küzdeni az az, hogy sokszor begyakorlod és elmondod, foglalkozol vele. Más útja nincsen, hogy tudatosítod, hogy x percbe hogyan férsz bele. Ha segít, írj jegyzetet a diák alá. Ha diavetítő van, nyomd le a windows+P-t kiterjesztésre az elején és úgy indítsd el a diavetítést, akkor megjeleníti a jegyzetet úgy, hogy csak te látod a gépeden, a többiek csak a diát látják.
nov. 15. 06:53
 10/12 anonim ***** válasza:
23%

Hogy jön ide a mentális egészség? :D

nov. 15. 06:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!