Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Csak szerintem inkorrekt,...

Csak szerintem inkorrekt, hogy az egyetemi kollégiumi felvételi a HÖK-ön megy keresztül? Csak én tapasztalok ilyen furcsaságokat?

Figyelt kérdés

off: nem írok intézménynevet, mert nem ez a lényeg.

a kérdéshez:

Mármint a hök tagjai is hallgatók. Közülük is lehetnek többen érdekeltek a kollégiumba való bekerülésben. Ergo nem értem, hogy miért lehet az, hogy valaki kollégista akar lenni, az részt vesz a felvételieljárás lebonyolításában, kedvezhet magának akár. Aztán valahogy a legjobb kollégiumban mindenki vagy hökös, vagy valami hökösnek a haverja, pasija, csaja.

A másik dolog, amiben furcsaságokat érzékeltem, az a pontszámítás. A vonatkozó szabály leírja, hogy a tanulmányi pontokat hogy számolják, képlet, ami alapján a jegyek számítanak, melyik dokumentum hány pontot ér, stb. Ellenben a szociális pontoknál hiába keresem, hogy hogy számolják, nincs semmi kézzelfogható infó(feltételezem nem én vagyok a hlye, hogy nem találom), ami alapján át lehetne számolni, hogy mennyi pont lesz. Kb azt láttam leírva a GYIK-ban, hogy max x pont, ebből y max ennyi lehet, z annyi, de semmi konkrét, csak annyi, hogy hát, a többi jelentkező által benyújtott dokumentumoktól függ, hogy mi mennyi pont, meg hogy van erre táblázat, képlet, amit sehol nem találok abban a dokumentumban, ami leírja a tanulmányi pontok kiszámítását.

Én harmadik éve vagyok kollégista, és most hússzal kevesebb szociális pontom volt, mint előtte, és nem értem, hogy ez mi alapján jött ki, amikor rosszabb lett a családi helyzetem, és a megfelelő dokumentumokkal igazoltam, hogy az egyik szülőm másfél éve nem dolgozott a felvételi időpontjában, tartós betegség miatt.

okt. 19. 10:53
 1/10 anonim ***** válasza:
60%
Igen. Igen.
okt. 19. 19:02
 2/10 anonim ***** válasza:
17%

Nem. Nem.

Jó dolog a HÖK, ha rossz emberek működtetik az más kérdés. Gondolom jövőre már pályázol HÖK-ös tisztségre, hogy javíts a helyzeten

okt. 19. 22:13
 3/10 A kérdező kommentje:

#2 Ad1 nekem erre nincs időbeli kapacitásom. Dolgozom, tevékenykedem mentorként egy általános suliban, egy szervezetnél állandó önkéntes munkát végzek.

Ad2 nincs annyi ismerősöm, hogy szavazás útján bekerüljek.

Ad3 tegyük fel, hogy pályázok, bekerülök. Ott egy tudja a franc, hogy mennyire összeszokott csapat. Vajon mennyire tudom én az alapvetően introvertált, csendes ember átvinni a meglátásaimat, ha egyrészt én vagyok a tapasztalatlan új, meg ha másrészt az a meglátás, hogy ne maguk felé hajoljon a kezük?

okt. 20. 00:30
 4/10 anonim ***** válasza:
35%
#3: Ezesetben nincs miért kifogásolni a működést.
okt. 20. 08:18
 5/10 anonim válasza:
100%
Uh nagyon ismerős, én Debrecenben jártam így, hogy ~20 ponttal volt kevesebb a szociális pontszámom, mint a tavalyi. Én akkor fellebbezést nyújtottam be.
okt. 20. 09:30
 6/10 A kérdező kommentje:

#4 Szerintem, ha az nem is kifogásolható, hogy a hökösök kerülnek be a jobb kollégiumi helyekre(az ilyesmikért sok pluszpont jár, simán elképzelhető, hogy azon múlt), de az mindenképp problémás, hogy a szociális pontok számítására nincs egy konkrét átlátható képlet, módszer, ami alapján tudod ellenőrizni, hogy jól lettek-e kiszámolva a pontjaid.

Az nekem továbbra is elég érdekes, hogy az egyik évben mind két szülőm dolgozik, egyéb iratokat beadtam, ezalapján lesz X pontom, a következő évben annyi változik az előző évhez képest, hogy az egyik szülőm tartós betegség miatt másfél éve nem dolgozik, és a megfelelő dokumentumokat ugyanúgy beadtam, mégis X-20 pontom lett, ami a szociális pontokat illeti. Ez érdekelne, hogy hogy jött ki.

Az meg elég nonszensz, hogy csak akkor kifogásolhatom valaminek a működését, ha részt veszek benne. Nem gondolnám, hogy mindenkinek HÖK-ösnek, karbantartónak, orvosnak, politikusnak, péknek, stb.-nek kéne lennie EGYSZERRE, hogy bármivel kapcsolatban is kifejezhesse az aggájait.

Random példa, hozzánk egyszer a koliban a karbantartó jött zuhanylefolyó dugulása miatt, jött megnézte, nem csinált vele semmit, csak közölte, hogy ha 20cm távolságról, derékszögben a lefolyó felé tartod a zuhanyrózsát használatkor, úgy, hogy semmi nem áll a víz útjába, akkor nem dugul. Most akkor a te logikáddal ezt nem kifogásolhatom, ha nem leszek én az egyik karbantartó, és nem csinálom meg én normálisan?

Mellesleg nekem a kollégiumi felvételivel nem az a bajom, hogy nem tudom magam protekcióval a jobb helyre bejuttatni, hanem az, hogy olyan embereken megy keresztül a felvételi, aki részrehajló lehet. Ez az aggályom nem változna.

okt. 20. 10:52
 7/10 anonim ***** válasza:
Én simán "megfenyegettem" őket. Hogy vagy lesz hely, vagy nem iratkozom be az egyetemre. Rögtön lett hely. Néha keményebben oda kell pirítani. Ilyen az élet.
tegnapelőtt 21:57
 8/10 anonim ***** válasza:
Elég alja egy hely lehet, ha ennyire kell nekik az az 1 fő. Kivéve, ha fizetted az önköltséget. XD
tegnapelőtt 23:27
 9/10 anonim ***** válasza:
6. vagyok. Az egész egyetem egy alja hely. Azóta már végeztem. Volt, hogy üresen pangtak a blokkok egész évben.
tegnap 00:10
 10/10 anonim ***** válasza:
Na, bocs. 7-es akart lenni. 😀
tegnap 00:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!