Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mért kell a háta mögött...

Mért kell a háta mögött kibeszélni, hogyha csak nem jó a szakmában, amit tanul?

Figyelt kérdés
12.-esek vagyunk egy jó hírű vendéglátó technikumban. Az említett lány cukrászatot tanul és nagyon le van maradva a többiektől, egyszerűen nincs tehetsége hozzá. Ezt a lány is tudja és az anyja nem akarja egy másik féle iskolába átiratni. A szakmai órákról sokszor hiányzik, kimaxolja a hiányzásait, mert gyomoridege van a tanártól és a többiektől is. Mindenki csak azzal viccelődik, hogy "Csak azért hiányzik, mert szakmai van. "Pedig ma nincs is szakmai, akkor mért hiányzik." Nem tudom, hogy tudja-e a lány, elmondjam neki.? A többiek is tudják ezt, akkor mért piszkálják a háta mögött?

okt. 17. 22:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%

Ne foglalkozz vele.

Szegény lányt meg fogják buktatni, vagy eltanácsolják.

Ez lesz a vége. A szülei a hibásak.

Nincs affinitása, nem érdekli, tehetsége sincs.

Neki minden nap szenvedés, megaláztatás.

Fölöslegesen mennek el ott az évei.

okt. 17. 22:39
 2/11 anonim ***** válasza:
89%
Nem tanköteles, így már elmehet dolgozni
okt. 17. 22:41
 3/11 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem se ártsd bele magad.

Egyébként ha valaki hiányzik a gyakorlati órákról, akkor mit képzel, hogyan lesz gyakorlata benne? Nem csodálom, hogy nem megy neki, ha elblicceli a gyakorlati óráit.

okt. 17. 22:42
 4/11 rántotthúsosszendvics ***** válasza:
86%

Csatlakozom az előttem lévőhöz.

Így sincs elég kedve iskolába járni, ezek után pláne nem lesz.

okt. 17. 23:36
 5/11 anonim ***** válasza:
48%
Azt vágod hogy mindenkit kibeszélnek, főleg egy ilyen közegben ugye? Tőled is, meg az összes többiről is mennek ezek a hátatok mögött.
okt. 18. 09:11
 6/11 A kérdező kommentje:

Tudom, de mikor nincs ott, a tanárok is a viccelődnek ezzel. Nem csak szakmai tanárok, hanem egy matek vagy magyar tanár is. És igen, sokakat ki beszélnek a suliban, de van, akit egyáltalán nem érdekel. Őt még nem tudom, hogy mennyire érdekli vagy fogja érdekelni.

okt. 18. 14:49
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
A szülőkkel megérne egy elbeszélgetést az egész eset. Ha ilyen rosszak a körülmények, akkor onnan ki kell iratkozni és átmenni máshová. De ha eleve nincsen tehetsége a cukrászathoz és az akarat sincs meg hozzá, hogy kitanulja, akkor kár erőltetni az egész szakmát. Olyat kell keresni, amiben örömét leli és tudja is csinálni.
okt. 18. 17:02
 8/11 A kérdező kommentje:
Igen, egyszer kérdeztem, hogy valamilyen módon nem-e lehetne meggyőzni az anyját, de mondta, hogy amire ő nemet mond, az úgyis van. Ő már próbálta elégszer. Sajnálom szegény lányt. De nem tudom hogy lehetne neki segíteni
okt. 18. 17:47
 9/11 anonim ***** válasza:
32%
mai világban sajnos mindenki más hátamögött beszél.
okt. 19. 17:34
 10/11 anonim ***** válasza:
27%
Valószínűleg pénzügyi problémák miatt. Nekünk például sütőnk sincs, de a korodbeliek ezt fel se tudják még fogni.
okt. 23. 01:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!