Szerintetek ez baj vagy végülis tűrhető?
Van egy olyan helyzet, hogy beszélgettem ma egy barátommal és elmesélte, hogy a gyermeke alsó tagozatos és ott szó szerint a férfi tanítónak (amúgy állítólag eléggé jóképű az ember és fiatal is mellette)
nagyon szeretnek a diákok beülni az ölébe és megfogni a kezét plusz ölelgetni ő pedig hagyja magát😂
Mi a véleményetek erről?
"Megtiltanám a tanítást azoknak, akik szerint a testi fenyítés elfogadható. A tanári munka nem arról szól, hogy a frusztrációt levezessük."
Én pedig eltörölném a kötelező oktatást. Vagy meg lehessen verni a pofátlan, bunkó kölyköket vagy kicsapni. Jelenleg sajnos szinte semmi eszközük a tanároknak
Ez egy elég nehéz helyzet.
A pedofilok jellemzően úgy csinálják a dolgokat, hogy kívülről teljesen normálisnak látszik a helyzet és amíg az áldozat elég kicsi, neki is. Ráadásul ha mire megérti már megy egy ideje, akkor a gyerek kis eséllyel fogja elmondani, mert saját magát bűnrészesnek érzi, hiszen hagyta, nem szólt.
De persze ha egy normális felnőttről van szó(akinek a gyerekek eszébe se jutnak szexuális kontextusban), akkor meg nagyon jó érzés lehet főleg egy elhanyagolt vagy bántalmazott gyereknek hogy vannak jó, törődő felnőttek. (De persze pont az ilyen szeretethiányos gyerekeknél van a legnagyobb esélye egy predátornak is, mivel sokszor bármit megtesznek egy kis "szeretért".)
Emlékszem, hogy negyedikesként az iskolai kiránduláson közvetlenül a tanítónő mellett aludtam éjszaka, mert féltem egyedül, valószínűleg ha férfi lett volna akkor is ezt szerettem volna. Mivel egy rendes felnőtt volt a tanítónő, ezért nyilván nem történt semmi és ezért a mai napig nem látok ezzel semmi problémát. Ugyanígy az ölelgetéssel se. (Mondjuk azért az ölbe ülés túlzásnak tűnik, de az is lehet ártatlan.)
De volt olyan családtagom akivel gyerekként én nem láttam a problémát, örültem, hogy foglalkozik velem és sajnos ő elég csúnyán visszaélt ezzel.
A probléma az, hogy hiába éltem át mindkét esetet, fogalmam sincs hogy kívülről, akár a gyereket óvatosan kérdezve hogyan lehet megkülönböztetni a kettőt. (Persze itt a manipulációs esetre gondolok, nem a fizikai erőszakosra.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!