Ma írok történelemből dolgozatot, de az a baj, hogy nagyon kifejtősen kérdez a tanár és sose jut eszembe rendesen semmi csak szava jutnak össze vissza eszembe. Félek hogy 1-est kapok mert itthon kikapok ha 1-es lesz ráadásul az első jegyem.?
Írj egy kis jegyzetet a témáról és azt magold be szóról-szóra, aztán meg írd le neki.
Mindig írj egy kis jegyzetet a lényegről és ha azt a pár dolgot megjegyzed, akkor sose fogsz 1-est kapni!
A tanárod jóindulatú, mert így megadja az esélyt, hogy ha valamit tudsz, akkor átmenj.
Mi lenne, ha csupa olyat kérdezne, amit nem tudsz?!
De ez a tanár arra kíváncsi, hogy mit tudsz. Próbáld meg!
A figyelemzavarról nincs valami papírod? Lehet célszerű lenne utánnajárni ha eddig nem tetted. (Bár az elég drága, ha jól tudom...) Talán akkor esélyegyenlőség jegyében legalább többletidőt kapnál. Bár a fejlesztés lenne igazán célravezető.
Azoknak akik a tanulás hiányának gondolják ezt a problémát: Nekem ugyanez a problémám, én egyébként autista vagyok, figyelemzavarom pont nincs. Hétköznapi témákban is csak akkor tudok válaszolni ha elég konkrét a kérdés. (Pl.: Tudnál mesélni magadról?-túl tág, nem tudok rá válaszolni, leblokkolok, pedig elég jól ismerem magam, de ha egyértelműbb kérdéseket kapok, (szinte) azonnal tudok válaszolni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!