A terririzálø tanárok azért maradhatnak a helyükön mert tanárhiány van?
Amit jelent számodra az hogy terrorizál tanár?
Egyébként tanárhiány miatt olyanok is a tanári pályán vannak akiknek nem kéne.
Nem hiány van hanem nincs és képesítés nélküliekkel töltik fel a létszámot!!
Két idős tanító, egy szakképzett matek tanár és kilenc képesítés nélküli!
Én karbantartó voltam négy iskolában és öt óvodában!!!! A munkaidőm hétkor kezdődött, akkor mondták hova menjek, ahol megmondják mit kell csinálni!!!
Szerszám semmihez sem volt, így ha valami egy bicskával megoldható volt, azt
megcsináltam. Ha helyben adódott munka, a technika teremben volt némi szerszám, aztán vettek néhány dolgot, zárjavításhoz, villanyhoz, de beütött a krakk, járvány miatt felére csökkent a létszám, be kellett ugranom tanítani, így már nem mentem máshova, matek óraadó tanár lettem,
Majd a helyettes kérte vigyek be papírokat, ekkor derült ki hogy diplomám is van. Egyszer kimentem a fent említett oskolába, hoztak egy parkettcsiszoló gépet, öt tantermet délután fel kell csiszolnom! Persze a kölcsönzői gép erre alkalmatlan volt!!!!!! Felmondtam!!! A helyzet azóta sokkal rosszabb, már más iskolába járnak a gyerekek, ez az
"oktatási intézmény" megszűnt, valójában addig sem értettem miért volt?
Emlékszem egy tanyasi iskolára, a 96 éves tanító bácsi nyugdíjba ment, egy riporter kiment, azt mondta "ennek az iskolának semmi értelme nem volt!!"
Jöjjön megmutatom a tablóinkat, két három gyerek végzett évente, mind
tudósok professzorok különböző neves egyetemeken, két háromszoros doktorok
lettek, a legelőn számolták a virágokat matek órán, én feltettem a kérdést egy nyolcadikosnak, " mennyi 8+8", az ujjain kiszámolta a nyolcat, meg nyolc(?) "leszarom!"!!!
A sógornőm egy kis falusi iskolában magyar-ének szakos tanár. Tavaly egy éven át tanított kémiát, mert nem volt tanár.
Van olyan kollégája aki masszív alkoholista és nem rúgják ki,mert nincs helyette matektanár. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy ettől még jól felkészíti a gyerekeket a felvételire.
Még mindig nem válaszoltál arra, hogy mit jelent számodra a terrorizáló tanár. Vagy ez csak egy szokásos gyűlöljük a tanárokat kérdés?
A tanárhiány nem új dolog. Az a baj, hogy oktatáspolitikába invesztálni nem érdemes. 4-5 ciklus a megtérülési idő. Utoljára Magyar Bálinték próbálkoztak valamivel, de az meg csak az éppen nyugaton divatos liberális oktatás másolgatása volt.
A mostani hozzáállás tökéletesen regresszív, minden elképzelhető kutatással ellentétes. Központosító, tervutasításos, készségek helyett lexikális tudásra koncentráló. Az a baj, hogy a konzik azt hiszik, hogyha beleverik egy gyerekbe azt, amit 100 éve belevertek, akkor azzal értéket adnak meg kontinuitást. Közben meg angolul nem beszélő, informatikához nem értő funkcionális analfabétákat gyártanak.
Én is pályaelhagyó tanár vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!