Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Hagynátok ezeket az állandó...

Hagynátok ezeket az állandó beszólogatásokat?

Figyelt kérdés
Elsős a fiam, elég eleven gyerek az igaz. Kb. mindennap mikor megyek érte és az osztályfőnöke van velük napközibe állandóan szól valamit. Pl mondja a fiam jött anya, erre a tanító mondja jobb is már, meg épp ideje. Meg mondja, hogy vigyek ragasztót, mert be kell tapasztani a gyerek száját, mert folyton beszél. Mindig pofázik valamit, már gyomorideggel megyek érte iskolában, hogy megint mit mond. Rendben van ha úgy látja írja be a fekete pontot neki vagy amit kell és kész, de mindig panaszkodik vagy bunkóskodik valamit.

#Tanár, tanító, iskola,
jún. 4. 19:58
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Sejtettem és sajnálom. Azt sejtettem, hogy nem szereti a tanító nénit. És valószínűleg a tanító néni sem a gyerekeket. Nincs másik párhuzamos osztály? Mert ha már most elsőben így van, mi lesz még negyedikig?

Én is tanító vagyok, vannak az úgynevezett beszédgátlás kialakítására játékos gyakorlatok, amelyek segítségével idővel megtanulják a gyerekek, hogy ne vágjanak a felnőttek szavába, tudjanak figyelni a tanító nénire, akárhogy is nézzük, az ilyen kisgyerekekhez türelem és szeretet kell. Más a felső tagozat teljesen, nem könnyebb csak más, ott már a kamaszos problémákkal kell szembenézni.

Nehéz helyzetben vagy, ha egy iskolában tanítotok, de a gyereked az első. Ha a második osztályban is hasonló lesz, én elgondolkodnék. Első lépésben azért a kolléganővel többször is beszélnék a gyerek/gyerekek viselkedéséről és arról, hogy milyen módszertani eszköztára van a megoldásokra. Esetleg javasolnék neki jógyakorlatokat. Azután meglátjuk, hogy erre mit reagálna.

jún. 4. 21:09
 12/23 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs másik párhuzamos osztály, egy falusi kis iskola.
jún. 4. 21:12
 13/23 anonim ***** válasza:
73%
Két füles mellett megbeszélni a gyerekkel, hogy viselkedjen, és a probléma némileg orvosólva lesz. Ha a kérdező erre képtelen, jogosítsa fel az ofőt.
jún. 4. 21:20
 14/23 anonim ***** válasza:

1, A gyerekkel kicsit többet foglalkozni, beszélgetni vele. Elmagyarázni neki, hogy kicsit jobban próbáljon viselkedni, alkalmazkodni a szabályokhoz, mert mások is vannak az osztályban, akik tanulni szeretnének;

2, Beszélni a tanárral, megérteni az ő oldalát is;

3, Átkéretni másik osztályba/suliba.

jún. 4. 21:37
 15/23 A kérdező kommentje:
Azért van annyi eszem, hogy elbeszélgettem már jó párszor a gyermekemmel erről.
jún. 4. 22:33
 16/23 anonim ***** válasza:
És a párod esetleg? Más megközelítéssel is lehet megpróbálnni a változás előidézését.
jún. 4. 22:38
 17/23 anonim ***** válasza:
34%
Lehet hogy autista a gyerek, ha ennyire nem érti?
jún. 4. 22:51
 18/23 anonim ***** válasza:
34%
Mondjuk itteni nyavajgás helyett akár beszelhetnél is vele 😅 Jaj, de az konfrontáció, nem mered...
jún. 5. 08:13
 19/23 anonim ***** válasza:
34%
Gyengék vagytok nagyon. Nálunk az óvónő múltkor felképelte simán más gyerekét amiért azt mondta egy társára, hogy "fsszopó". Nagyon helyeseltem. Helyében én ütöttem volna neki akkorát, hogy az orra vére is el eredm
jún. 5. 17:52
 20/23 anonim ***** válasza:
Hidd el kérdező, hiába próbálod ludassá tenni a tanárt, meg hárítani, nagyon irritáló amikor bekerül az osztályba egy gyerek aki "csak egy kicsit eleven". Nem csak a tanároknak, de a gyerekeknek is,ztalatból írom. A megoldás az lenne, hogy megneveled a gyerekedet. :)
jún. 10. 07:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!