Hagynátok ezeket az állandó beszólogatásokat?
Sejtettem és sajnálom. Azt sejtettem, hogy nem szereti a tanító nénit. És valószínűleg a tanító néni sem a gyerekeket. Nincs másik párhuzamos osztály? Mert ha már most elsőben így van, mi lesz még negyedikig?
Én is tanító vagyok, vannak az úgynevezett beszédgátlás kialakítására játékos gyakorlatok, amelyek segítségével idővel megtanulják a gyerekek, hogy ne vágjanak a felnőttek szavába, tudjanak figyelni a tanító nénire, akárhogy is nézzük, az ilyen kisgyerekekhez türelem és szeretet kell. Más a felső tagozat teljesen, nem könnyebb csak más, ott már a kamaszos problémákkal kell szembenézni.
Nehéz helyzetben vagy, ha egy iskolában tanítotok, de a gyereked az első. Ha a második osztályban is hasonló lesz, én elgondolkodnék. Első lépésben azért a kolléganővel többször is beszélnék a gyerek/gyerekek viselkedéséről és arról, hogy milyen módszertani eszköztára van a megoldásokra. Esetleg javasolnék neki jógyakorlatokat. Azután meglátjuk, hogy erre mit reagálna.
1, A gyerekkel kicsit többet foglalkozni, beszélgetni vele. Elmagyarázni neki, hogy kicsit jobban próbáljon viselkedni, alkalmazkodni a szabályokhoz, mert mások is vannak az osztályban, akik tanulni szeretnének;
2, Beszélni a tanárral, megérteni az ő oldalát is;
3, Átkéretni másik osztályba/suliba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!