Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Valaki el tudná magyarázni az...

Hotapplepie7 kérdése:

Valaki el tudná magyarázni az analóg órát?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Hadd fejtsem ki a fő problémáimat. Nem értem hogy hány óra van és sohase tudom. Sajnos ezt a hibát az oktatásnak köszönhetem. Ahelyett hogy megtanították volna, hogyan kell az időt leolvasni, ahelyett mindig a tanárok leszidtak érte, hogy milyen hülye vagyok. Attól még a nyelvekhez jól értek mondjuk hozzátenném. Mindezektől eltekintve én minden napjaimat úgy élem meg, hogy nem tudom hány óra is van. Hiába állítom be az órámat reggel ha kelnem kel, még mindig nem értem azt amikor valaki azt mondja nekem, hogy fél 6, háromnegyed múlt. Az analóg óra nagyon elvont dolog, ezt mások is mondták nekem és attól függ, hogy ki mihez méri. Én egyikhez sem tudom. Igen, 24 évesen én még mindig nem értem hány óra van és az alábbi (fent említett kérdéseket, valamint azokat a problematikákat, amiket kifejtettem. Én idő nélkül élem minden napjaimat. Hiába hogyha lezuhanyzok és tudom hogy kb. hány órakor kezdődik az előadásom, akkor is mindig a telefonom után nyúlok és nézem, hogy Úr Isten nem-e késtem-e el? Tudna ebben valaki segíteni?
máj. 15. 21:59
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Na akkor most megkérdezem a Gyakorin, hogy ki tanulta iskolában, mert nekem a suliban tanították és otthon gyakorolták velem a szüleim. Vagy tök jófej tanárom volt vagy a kérdező tanára volt a hü.lye. Hamarosan jelentkezek, hogy mit írtak.
máj. 17. 14:04
 22/27 anonim ***** válasza:
máj. 17. 14:16
 23/27 Szándékos Bendegúz ***** válasza:
73%

Először is szeretnélek megnyugtatni.

Nincs veled semmi baj.

Símán előfordul, hogy valaki úgy nő fel, hogy nem ért valamit, amit a körülötte élők értenek.

Vagy úgy tesznek, mintha értenék, mert nem merik bevallani, hogy nem értik.

Az analóg óra alapja, hogy valamikor a mesteremberek megtanulták hogy lehet nagyon egyenletesen körbeforgatni egy mutatót egy számokkal ellátott lap előtt.

A másik az idő elosztása órákra.

A napot bármennyi egységre fel lehet osztani, de valamikor valakik úgy döntöttek, hogy 24 fele osztják fel a föld egyszeri körbefordulásának idejét.

Lehetne olyan órát is készíteni, ahol egy mutató egy nap alatt egyszer fordul körbe.

Ugyanolyan pontos lenne , mint a mostaniak, de nagyon nehezen lehetne leolvasni.

Az első újítás az lehetett, hogy a napot kétfelé osztották.

Így már a mutató fél nap alatt fordul körbe.

Ez a mutató most is megvan.

Ezt nevezik kismutatónak.

Még ezt is nehéz leolvasni.

Ezért újitották be a másik mutatót, ami 12-szer fordul körbe, amíg a kismutató egyszer.

Így tehát van egy kismutatónk aminek az állásáról leolvashatjuk, hogy hány óra van. Vagy is hol tart a föld forgása.

És egy nagymutatónk, ami mutatja, hogy mennyi telt el a kismutató által mutatott órából.

Hát szerintem ez az analóg óra alapja.

Azt ajánlom hogy vegyél magad elé egy ébresztőórát.

Egy hagyományos, még rugóval működőt és kézzel tekergesd körbe-körbe, oda-vissza, és így gyakorold be ezt az analóg órát.

Egy kis idő mulva érteni fogod.

Ez a tekergetés többet ér bármennyi szóbal elmondott magyarázatnál.

Hát ennyi.

máj. 17. 16:13
 24/27 anonim ***** válasza:
Hat en 95ben szulettem, kistesoim meg a 2000es evekben, es a csaladunkban soha nem volt ilyen problema senkivel sem, hogy ne tudna ertelmezni analog orat... ezek szerint ez csaladi hagyomany lehet nalatok. Szociokulturalis, nem generacios okok...
máj. 19. 01:49
 25/27 anonim ***** válasza:
0%
És amikor fél hat van, azt úgyis látod a nő arcán, ha bensőséges a kapcsolata a férfivel.
máj. 19. 04:57
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

"Az analóg óra nagyon elvont dolog, ezt mások is mondták nekem és attól függ, hogy ki mihez méri. Én egyikhez sem tudom"

Mert mihez lehet mérni?

máj. 20. 08:22
 27/27 Szándékos Bendegúz ***** válasza:

A kérdezőtől kérdezem.

Találtál az eddigiek között olyan választ, amelyik segítségedre volt ?

máj. 20. 10:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!