Valaki el tudná magyarázni az analóg órát?
Először is szeretnélek megnyugtatni.
Nincs veled semmi baj.
Símán előfordul, hogy valaki úgy nő fel, hogy nem ért valamit, amit a körülötte élők értenek.
Vagy úgy tesznek, mintha értenék, mert nem merik bevallani, hogy nem értik.
Az analóg óra alapja, hogy valamikor a mesteremberek megtanulták hogy lehet nagyon egyenletesen körbeforgatni egy mutatót egy számokkal ellátott lap előtt.
A másik az idő elosztása órákra.
A napot bármennyi egységre fel lehet osztani, de valamikor valakik úgy döntöttek, hogy 24 fele osztják fel a föld egyszeri körbefordulásának idejét.
Lehetne olyan órát is készíteni, ahol egy mutató egy nap alatt egyszer fordul körbe.
Ugyanolyan pontos lenne , mint a mostaniak, de nagyon nehezen lehetne leolvasni.
Az első újítás az lehetett, hogy a napot kétfelé osztották.
Így már a mutató fél nap alatt fordul körbe.
Ez a mutató most is megvan.
Ezt nevezik kismutatónak.
Még ezt is nehéz leolvasni.
Ezért újitották be a másik mutatót, ami 12-szer fordul körbe, amíg a kismutató egyszer.
Így tehát van egy kismutatónk aminek az állásáról leolvashatjuk, hogy hány óra van. Vagy is hol tart a föld forgása.
És egy nagymutatónk, ami mutatja, hogy mennyi telt el a kismutató által mutatott órából.
Hát szerintem ez az analóg óra alapja.
Azt ajánlom hogy vegyél magad elé egy ébresztőórát.
Egy hagyományos, még rugóval működőt és kézzel tekergesd körbe-körbe, oda-vissza, és így gyakorold be ezt az analóg órát.
Egy kis idő mulva érteni fogod.
Ez a tekergetés többet ér bármennyi szóbal elmondott magyarázatnál.
Hát ennyi.
"Az analóg óra nagyon elvont dolog, ezt mások is mondták nekem és attól függ, hogy ki mihez méri. Én egyikhez sem tudom"
Mert mihez lehet mérni?
A kérdezőtől kérdezem.
Találtál az eddigiek között olyan választ, amelyik segítségedre volt ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!