Miért alázott meg éveken keresztül az iskolatársam?
4 évig jártunk egy gimis osztályba egy sráccal, aki mindig is problémás volt, a tanárok többsége nem kedvelte, mert mindig visszaszólt, neveletlennek tartották. Az első év alatt többnyire egy másik fiút piszkált, aki a következő évben osztályt váltott, valahogy így kerültem teljesen a fókuszába én. Lány vagyok és sajnos könnyen elsírom magam, ha valaki piszkál, csúfol, kinevettet másokkal és sok megalázó helyzetet teremtett számomra az osztály előtt, a szüleim pedig nem voltak hajlandóak ezt elviselni, így az igazgatóig vitték az ügyet, aki berendelte a srác szüleit és tudtommal felszólította őket, hogy kezdjenek valamit végre a gyerekkel. Utána a viselkedése velem szemben valamilyen szinten változott, mondhatni feltűnően keresni kezdte a társaságom, amiről én azt hittem, hogy őszintén sajnálja, ahogyan korábban bánt velem. Amikor kedves volt, én elkezdtem más szemmel nézni őt, teljesen elfelejtve, hogy miken mentem át miatta és megtetszett. Sportoló volt egyébként, de semelyik lány nem értette, mit eszek rajta, amikor köztudottan tiszteletlen és annyira még csak nem is néz ki jól, hogy ezt egyik napról a másikra el lehessen felejteni. Voltak persze hullámvölgyek, amikor vissza-visszatért a bunkó énéhez, de ezeket onnantól valahogy próbáltam elnéztem neki, bár szorongtam ilyenkor rendesen. Aztán, ha másnap kedves volt, akkor megnyugodtam, hogy biztos kedvel és minden rendben van.
Jó tanuló voltam egyébként vele ellentétben és sokszor kért tőlem segítséget, ezért van egy olyan elméletem, hogy biztosan azért volt kedves, mert manipulálni próbált, hogy neki minél több haszna származzon. A kedvességei velem szemben mások szemében is sokszor kétértelmű volt, kicsit mintha azért érdeklődne, mert az én személyemről akar tudni, bár így utólag gondolom ez meg sem fordult a fejében.
A lényeg, hogy az önbizalmamat nagyon ahhoz kötöttem, hogy ő hogyan vélekedik rólam. Az utolsó évre ő látványos fizikai fejlődésen ment keresztül, kicsit sznob is lett az öltözködésével meg úgy az egész megjelenésével kapcsolatban. Így folyamatosan kibeszélt a többi sráccal a szünetekben más lányokat, hogy ez mit akar mégis tőle, az meg hogy néz ki - teljesen egészséges, normális lányokról beszélt degradálóan a hátuk mögött.
A kérdésem az lenne, hogy bennem vagy a kinézetemben van a hiba (nyilván itt senki nem lát, de rajta kívül senki nem piszkált egyébként), hogy rám nézett és azt látta, hogy nekem nem jár tisztelet vagy ő vele vannak komoly bajok? Sajnos ez évekkel ezelőtt történt, azóta nem tudom mi van vele, de az önbizalmamat ez a 4 év tortúra és folyamatos lesés, hogy ma milyen passzban van és hogy fog viselkedni, nagyon megviselt.
És téged miért nem vittek el a szülei? Kilencedikben pont ezért vittem el én is a lanyomat másik suliba. És ez a pár hét is nyomot hagyott rajta, nemhogy 4 év.
Pszichológussal át kellene beszélnetek.
Gyáva, én kihívtalak volna valódi boxra, igazi boxolókkal. Egy pasinak az is tudnia kell.
Cigányokkal. Bűnözőkkel. Ha jönnek az utcán mit csinálsz?
Az életben sem lehet elmenekülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!