Amikor iskolában két jegy között áll valaki bármely tantárgyból, a gyengébb, vagy a jobb osztályzatot szokás ilyenkor adni?
Esetleg félévkor általában a gyengébbet adják, kivéve esetleg ha valaki 1-es és 2-es között van, akkor sokszor megkegyelmeznek neki félévkor is?
Tapasztalatok is érdekelnek, akár tanárok véleménye is.
Fiam sulijában a házirendben le van ez írva.
Félévkor, év végén 1,71-től lehet átengedni. Alatta bukás.
Nálunk szerepelt a házirendben, hogy 1,8 alatt buktatás történik, a többi esetben a tanárra bízzák az osztályozást. Általában 5tizednél megadják a lehetőséget a diákoknak, hogy feleljenek, dolgozatot írjanak, esetleg egy nagyobb beadandót készítsenek el, ami után eldől, hogy melyik jegyet kapják.
De olyan is van, aki a tanulók órai aktivitása alapján dönti el, vagy épp, fixen a rosszabbat adja.
Nálunk, gimi alatt, a dolgozatírós dolog volt a leggyakoribb, azzal van is egy negatív tapasztalatom; angolból 4,5-re álltam félévkor, és a tanár nem engedett javítani. Erre jött egy srác, ugyanennyire állt, aztán a haverjai meggyőzték, hogy hadd írjon már egy javítót. Belement, én is megkérdeztem, hogy rám is vonatkozik-e, mire igent mondott. Látszott rajta pedig, hogy nincs az ínyére a dolog. Kaptunk egy OKTV-t, azt kellett kitöltenünk, minimum 70%-ra, hogy meglegyen az 5. Meg is lett, de a srác 85%-ot ért el, én meg 75%-ot. Tanár következő nap visszaadja, majd mondja, hogy túl könnyű feladatot adott ki, és meggondolta magát, így 80% lett a minimum, és csak a srác kapott végül ötöst...
Tanártól függ.
- Magyarból (azt hiszem irodalom) egyszer 4,2-re kaptam ötöst.
- Biológiából kb 4,6-ra kaptam egyszer négyest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!