A tanárok miért árasztják el szünetek előtt rengeteg leckével az iskolásokat?
Én emlékszem, amikor iskolás voltam, nagyon haragudtunk érte.
Sajnos, ez a mai oktatásban sincs másként.
Főleg a hosszabb szünetek előtt szokták ezt csinálni a pedagógusok.
"Akkor feladom a 33-as, 34-es, 35-ös, meg a 39-es oldalról a 10,12,13 feladatot". Persze, a legtöbb tantárgyból.
Ezt, most felnőtt fejjel is rosszindulatúnak tartom.Illetve, az empátia teljes hiánya érződik.
Most, felnőtt dolgozó emberként sem kapcsolom be a vállalati gépet otthon és kezdek el dolgozni, hogyha szabadságon vagyok, hétvége van vagy munkaszüneti nap.
Vannak olyan országon, Nyugat-Európában, ahol szigorúan tilos házi feladatot adni hosszabb szünetre.Nem véletlenül.Ugyanis, a szünet a pihenésre, kikapcsolódásra való.A pedagógusok sem munkával foglalkoznak.
Ez valami szocializmusból visszamaradt szokás lehet.Úgy, mint a kötelező nyári olvasmányok.
Én azokat elblicceltem.Anyám mondta, a nyár nem erre való, majd beszerezte a filmes változatot, meg egy rövidítettet, ami összefoglalta a fontos cselekményeket.Muszáj volt, mert az egyik pedagógus egyeseket osztogatott, ha kiderült, nem olvastad el az általa feladott "csodálatos" műveket.
Valóban elég szánalmas. Nem értik a tanulás lényegét. Nem az, hogy gyakorolsz valamit, amit le se szarsz, de már tudsz. Ettől nem leszel jobb, csak meggyűlölöd a rendszert, már gyerekként. Én tudom, megutáltam. Ha jól emlékszem, hetedikes koromtól nem csináltam házit többé. Nem tudom pontosan mikor, de mintha egész nyolcadikosként már nem írtam volna sose, de ha még is, az tuti, hogy közélsuliban sose csináltam.
Túlságosan értettem a dolgok lényegét, hogy ilyen hülyeségekkel foglalkozzak. 13 évesen az embernek ezerszer fontosabb dolgai vannak.
Mert az ilyen otthoni, rengeteg házit adó tanárok zöme egy g.ci.
Visszaemlékszem, általában az ilyen frusztrált vénlányok, gyerekgyűlölő rohadék tanárok voltak ilyenek.(1-es válaszoló, a 38/N)?
És igen, nyugaton már nem adnak ki a szünetre házit.
Miért? Mert nem tudja kipihenni magát a gyerek, kismillió más képzésre is járhat amit szeret, nem pedig a pitagórasz tételes egyenletekkel szenved.
Lenne gyerekem, beállítana ennyi házifeladattal, valószínű bemennék az iskolájába, és megfejelném 3x azt a girhes qrvát, aki ennyit házit adott.
Anno a 40 kilós, hullakinézetű matektanárnőnk volt ilyen, akinek az volt a passziója, hogy alázta a diákokat.
Azt hiszem apám be is ment, és elküldte a qrva anyjába.
Azért, nehogy nyugta legyen már a gyereknek. Meg azért, amiért a gci főnök hivogatja a dolgozót szabadnapon.
Szünetben pihenni kell, kikapcsolódni. Az pont azért van, elvileg. Itt is tiltani kellene a lecke adást. Tanítsa meg órán.
Ahogy a 14-es is írta, ez általában a frusztrált, "alkalmatlan voltam komolyabb szakra" tanárok passziója, akik így akarják megmutatni, mennyire fontos a tárgy, amit tanítanak.
A legtöbb magyar proli meg is köszöni a tanári pofonokat és örül, hogy a gyerekeknek is olyan rossz, mint neki volt anno.
A bukott magyar oktatási rendszerben egyébként is a mennyiségen, nem a minőségen van a hangsúly.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!