Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Szerintetek is mentálisan...

Szerintetek is mentálisan sérült lehet aki nem engedi ki a diákokat WC-re?

Figyelt kérdés

Az iskolákban (általános és közép) mindig az volt, hogy legalább a tanár engedélyéhez volt kötve hogy te kimehetsz, amit nem kéne nyilvánosan megkérdezni (és van hogy a tanár meg mondja hogy "Nem tudom, kimehetsz wécére?") a másik meg van aki egyáltalán nem enged ki.

Nagyon empatikus ember vagyok, ha valakivel nem értek egyet, arra gondolok biztos más a tapasztalata vagy ilyesmi, de jó indoka van a viselkedésére. De képtelen vagyok ezt bárhogy igazolni. Szerintem ez elképesztően megalázó egyrészről, másrészről pedig hülyeség, mivel nehéz koncentrálni ha mindjárt bepisilsz/kakilsz, és a Való Életben nem fogsz meghalni ha elmész pislantani egyet.

Így csak arra tudok gondolni hogy súlyosan sérült emberekről van szó.

jan. 17. 22:38
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

"Sima erőfitogtatás hogy ő nem enged ki mert neki van hatalma neked nincs és ő ettől érzi valakinek magát."

Hát ez az!

"De nekik is engedélyt kellett kérniük mindenre."

Menekülnék!!

jan. 18. 11:56
 22/28 anonim ***** válasza:
72%

#11 Én amúgy mondhatni tanítok, ha ez a jó szó rá, de legalábbis tartok foglalkozásokat nyolcadikosoknak, van benne kézműveskedés is, önismeret is, korrepetálás is, ezt én osztom be annakba figyelembevételével, hogy mire van szüksége a csoportoknak.

Hát nem tudom, engem jobban zavarna a járkálásnál az, ha valaki összehugyozza/szrja magát... Tőlem is megkérdezik, hogy mehetnek-e, igazából én ezt nem érezném szükségesnek, beérném azzal, hogy szólnak, hogy a mosdóba, de a suli kért rá, hogy bizonyos dolgokban kövessem az ottani szokásokat, ebben az esetben azt, hogy engedélyt kell kérni arra, hogy valaki kimehessen a mosdóba. Nem szoktam nemet mondani.

Miért?

1) Ha csak kifogásnak használja a lógáshoz, az az ő baja.

2) Ha tényleg menni kell, akkor nem fog tudni koncentrálni.

Szerintem az óra nem arról szól elsősorban, hogy nekem kényelmes legyen előadni, hanem arról, hogy a gyerek tanuljon, fejlődjön, azt meg úgy nem lehet, ha közben a halaszthatatlan biológiai szükségleteire gondol. Ha valaki meg nem partner ebben a diák oldalról, akkor nem azzal fogod rávenni, hogy aktivizálódjon, hogy nem engeded ki. Ugyanúgy nem az órára fog figyelni, csak bent lesz.

Nem feltétlenül tudod egy szünet alatt elvégezni a dolgod. Visszagondolva az én általános iskolás koromra, emeletenként volt 3 mosdó. A tetőtéri mindig zárva volt, a földszintibeb mindig bandáztak a balhésabb diákok, maradt az első és a második emelet. Az emeletenkénti háromból egy sokszor zárva vot, egy kb mindig olyan retkes volt, hogy nem akartál menni, vagy épp nem volt jó a zár, és vannak akik azzal szórakoznak, hogy direkt rádnyitnak. Ráadásul az a típusú mosdó volt, ahol alul át tudsz nézni, ha felállsz a budikagylóra, akkor felül is, és volt olyan csaj, nem is egy, aki ezzel szórakozott rendszeresen, hogy kukkolja a többi csajt, beszólogat. Ilyen körülmények között nem feltétlenül akarsz elmenni a mosdóba. Persze, lehet mondani, hogy szólj a felnőttnek, de egy megszégyenülés után már mindegy, ráadásul emiatt nem rúgják ki azt, aki mondjuk kukkol, és beszólogat, tehát áldozattá válsz. Órán meg azért érzed biztonságosabbnak a mosdózást, mert akkor nincs sor az egyetlen használható wc előtt, nem kukkolnak.

Na meg ne felejtsük el, hogy nem csak azért megy valaki wc-re az órán, mert direkt akkorra hagyta.

Lehet valakinek van egy étel érzékenysége, és benézte azt a büfében/menzán(nálunk a sulimenzán egyáltalán nem figyeltek az ételérzékenységre, volt a meg b menü és ennyi. Gimiben gimiben, és általánosban is ez volt, csak a koliban lehetett mondjuk laktózmentes kaját kérni), hogy mit ehet, és emiatt jött rá a szapora. Vagy lányoknál ugye ott a menstruáció. Elfelejti, hogy megjön, hamarabb jön meg, stb. Ne kelljen már megmagyaráznia az osztály előtt, hogy fhosnia kell, vagy menstruál. Egy átlag tanár felsőt tagozatban már nem tartja számon, hogy kinek milyen allergiája van, amitől fhoshat. A diákok menstruációját se tartja számon senki, aki nem egy aberrált kretén, mint a mostanában tanker által "megérdemelten" kitüntetett volt tesitanárom.

Én se tartok számon ilyesmiket a csoportomnál, pedig egyszerre csak egy csoporton van, max 10 fő, pedig a diákkonyhán főzős foglalkozás is volt már, és azt úgy oldottuk meg, hogy volt egy listám mindenkinek az esetleges ételérzékenységéről, és olyan kaját választottam, amiben nincs semmi olyan, amire bárki is allergiás. Én se tudom, hogy konkrétan a Béluka a laktózérzékeny, a Kata meg orvosi javaslatra nem ehet vöröshúst, hanem azt tudom, hogy valaki laktózérzékeny, valaki nem ehet vöröshúst. Pedig én összesen 10 gyerekkel foglalkozom maximum! Sosincs kettő csoportom, nagyon ritka, hogy más csoportot is be kell vonnom. Egy tanár, aki tanít több osztályban, ami 15-40 fős, soha nem is kerül elő az ételérzékenység, pláne nem fogja tudni, hogy konkrétan kinek milyen ételérzékenysége van, vagy bármi egyéb egészségügyi gondjai, ami "indokolhatja" az óra közbeni kimenetelre.

Nálunk a környéken elitnek számító gimiben volt olyan 12-ben, ráadásul második félévben, hogy emelt érettségire felkészítő fakultáción 10 perccel kicsengő előtt ki akart menni egy csaj. A csoportban ekkorra már csak lányok maradtunk amúgy, olyan 15-en az évfolyamról, jól kijöttünk egymással amúgy. Dupla órát tartottunk szünet nélkül. Az órát egy fiatal tanár úr tartotta, asszem pont egybefüggő gyakorlata volt. Az órán két csajt kiengedett így a vége előtt 20 perccel. Nem egyszerre, hanem külön. Amikor kiment a második bejelentette, hogy hát már nincs kijárkálás. Igen, de 10 perccel egy barátnőm feltette a kezét, hogy ő mégis kimenne a mosdóba. A tanár meg hát így következetes szeretett volna lenni, mondta, hogy nem, már csak 10 perc van hátra, vissza tudod tartani. Csaj meg így kérdezi, hogy "Tanár úr, maga már próbálta visszatartani a menstruációt?". Hát nem kicsit volt kellemetlen a tanárnak, nem kicsit érezte magát kellemetlenül a további 10 percben. Na az ilyen szituációkat elkerülendően érdemes kiengedni a diákokat.

Én egyébként azt is megértem, hogy egy tanár miért nem szívesen engedi ki a tanulót. Ha kimegy, és akkor lesz valami baj, akkor a tanárt veszik elő. Mit tudom én, nálunk általánosban volt olyan, hogy valaki a tanóra közben kiment engedéllyel a mosdóba, valaki egy másik osztályból szintén, aztán összebunyóztak. Na ott pl én se szívesen engednék ki diákot. Az utolsó példában említett gimiben viszont soha nem volt semmi balhé évtizedek óta. Ott, az akkori tanárunk helyében biztosan nem szívóztam volna a mosdóba kiengedéssel, PLÁNE azután, hogy már mást korábban kiengedtem.

jan. 18. 12:16
 23/28 anonim ***** válasza:

Például az is a tiszteletlenségnek egy fokozata, hogy csak azért, hogy az "igazadat" támaszd alá, egy olyan kiragadott szövegrészletbe kapaszkodva próbálsz igazolást nyerni, amely nem teljesen ugyanazt az értelmet hordozza önmagában, mint a teljes szöveg részeként!

Komolytalan próbálkozás, - nem leszek partnered ebben a "p@csméregetésben!

Nyertél! -Csak azt nem tudni, hogy mit, mert igazad ettől még nem lesz!

További jó mulatást! :DD

jan. 18. 15:29
 24/28 anonim ***** válasza:
64%
Oké 23-as, akkor tartok neked egy 1 órás előadást és nem foglak kiengedni wc-re! Viszont! Előtte jól be kell hogy kajáljál-piáljál! ;)
jan. 18. 15:42
 25/28 anonim ***** válasza:
30%
Te tényleg feladtad a harcot! ⚔️🤭🤭🤭🫵
jan. 18. 16:44
 26/28 anonim ***** válasza:
78%
Én a fiatalabb tanárok közé tartozom, alapvetően gimiben tanítok. Evidensnek tartom és tartottam, hogy kiengedek mindenkit wc-re (azzal a feltétellel, hogy egyszerre egy ember van kinn). Egy régi barátnőm (osztálytársam) egyszer bepisilt órán, mert nem engedte ki a tanár. Egy évig voltam óraadó általánosban, ahol a vezetőség “elbeszélgetett velem”, hogy hogy képzelem, hogy kiengedem a gyereket wc-re. Mert bármi történhet vele és az én felelősségem…
jan. 23. 18:33
 27/28 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem ez nem tragédia. Nagyon sokszor fordult velem elő, hogy másra sem tudtam már gondolni csak a pisilésre, a széken ficánkolva alig váram, hogy befejezze a tanár az órát, aztán felpattantam, rohantam ki. Rengeteg ilyen emlékem van mégsem sérültem ettől lelkileg.

Ennyi erővel ne utazz autóban, ahol nem mindig tudnak azonnal megállni hogy pisilhess, néha várod ell egy kicsit, nehogy megalázva érezd magad. :D

jan. 26. 13:43
 28/28 anonim ***** válasza:
Nem
szept. 10. 10:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!