Iskolában milyen kamu/mondvacsinált dolgokra szoktak a diákok a betegséget kitalálni, hogy ne kelljen menniük?
Én az alábbi eseteket ismerem:
- Témazáró dolgozatra nem sikerült felkészülni, ezért rosszullétre hivatkozva aznap nem megy valaki iskolába, hogy utólag megírva megismerhesse a kérdéseket/feladatokat a többiektől, ezáltal könnyebb dolga legyen...
- Témazáró, vagy komolyabb dolgozat előtti napon nem megyünk, hogy egész nap a dolgozatra lehessen tanulni, az aznapi órákról lemaradás árán is
- Valamilyen házirendsértés, vagy komolyabb szabályszegés, kihágás történt, ami aznap kerülne tisztázásra, plusz következményeinek megismerésére, ezt pedig rosszullétre hivatkozva elodázza az érintett diák
- Középiskolás lányoknál sokszor a menstruáció is betegségnek számít, ami miatt nem jönnek, de valójában semmi komolyabb gond nincs.
A kérdés: Ti milyen mondvacsinált háttérokokat ismertek még, ami miatt betegségre vagy rosszullétre hivatkozva hiányoztatok/hiányzott valaki az iskolából, de valójában az adott probléma ellenére még nyugodtan mehetett volna?
#12 Inkább az a magyar mentalitás, hogy segítsük a mindent elsunnyogó csalót. A többiek mind tanultak szorgosan, és bejöttek megírni. Ő úgy döntött, hogy sumákol és majd mások munkájával ékeskedve, előnnyel megoldja. Megtanulta a leckét. A legutolsó hírem róla, hogy valahol utcát sepreget.
De hát jellemző az egész országra. Ahol mindenki felfelé nyal, és lefelé tapos, ha meg a lenti réteg összefog, akkor megy az áldozat játszás.
#13 Büszke is voltam, mert megírtam négyesre, ami nálam jó eredmény volt. Máig emlékszem rá arra a napra, mert a tanár nagyon megdicsért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!