Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit tegyek, ha az iskolában...

Mit tegyek, ha az iskolában elterjedt rólam, hogy "depis" vagyok, és játszom a kék bálna nevű játékkal?

Figyelt kérdés

Üdv, 13 éves vagyok, 7.-es.

Szóval nem vagyok, és nem is voltam/leszek soha az az ember, aki (ilyen korban is) hétvégente eljár bulizni, hétköznap pizzázni, akinek sok barátja van. Egy pár tagos baráti társasággal vagyok, akikben tényleg megbízok, de néha vagyok pár lánnyal az osztályban. Azok meg kitalálták, és elterjesztették, hogy depis (nem depressziós, depis) vagyok, meg játszom a kék bálna nevű játékkal. Soha életemben nem tettem kárt magamba (jó, régen rágtam meg tépkedtem kicsit a hajam, most a körmömet rágom, de ez nem olyan) és azért, mert nem vigyorgok folyamatosan a suliban, meg nevetgélek, ezekkel indokolják.

Ezzel nem is lenne baj, ha nem kapnék olyan kérdéseket, és dolgokat, amikre köpni nyelni nem tudok.

- Ha depis vagy miért nem követsz depis meg vagdosós tumblr-öket? (wtf ennél csak nevettem)

- Elkezdik nekem énekelni a "Happy" c. szám dallamára ezt: Miért vagy depi? Tütütütütü

- Már megint mi bajod van? Már megint kezdi...

Szörnyen megalázó, és ciki. Igen, néha nekem is rossz kedvem van, családi dolgok miatt, vagy csak simán fáradt vagyok, de ezt sem verem nagy dobra, hogy a figyelemfelkeltésre lehessen fogni. Ilyenkor le tudnám ütni őket, hogy már megint kezdem. MIT MÉGIS MIT? HA MÉG ROSSZ KEDVEM LENNE AKKOR IS JOGOM LENNE HOZZÁ.

Emellett a tanárok is elhiszik, és néha félrehívnak beszélgetni, hogy mi a baj stb... és már kurv...-ra idegesít, már elnézést. Hiába mondom, hogy nem, én tényleg nem játszom ezzel, és depis sem vagyok (depis, istenem, ezen még mindig röhögök, mi ez a szó? max. depressziós lehetnék) de nem hisznek nekem, és jönnek azzal, hogy persze, igen, mondogasd csak - a bukóbbak.

Valami tanács, hogy mi tudnék csinálni, hogy abba hagyják? Köszönöm, hogy végig olvastad!

2017. ápr. 12. 15:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%
Mondjad nekik hogy magadat nem vagdosod, de ha sokáig folytatják akkor őket fogod.
2017. ápr. 12. 15:54
 2/12 anonim ***** válasza:
90%

Na, azt ne tedd, amit az első válaszoló ír :D

Minden csoda 3 napig tart. Kivárhatod, amíg lenyuszanak. A másik lehetőség, h beszélsz a szüleiddel/iskolapszichológussal/oszival.

2017. ápr. 12. 16:00
 3/12 A kérdező kommentje:

Az első jó :D

fél hónapja tart, most lett elegem. De igen, remélem egyszer majd lenyugszanak... Meg amúgy is, ha igazak lennének ezek az állítások, akkor sem kéne más életével foglalkozni, csak a barátaimnak. Odajött kettő 5.-es divatkislány is, hogy jajj, olyan szomorú, ami velem van, és kitartást nekem. Azt se tudtam kik azok ._.

2017. ápr. 12. 16:02
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha eddig nem is voltál depis, hamarosan azzá tesznek ezekkel, úgyhogy a legtöbb erőddel szerintem azon dolgozz, hogy ne vedd magadra a sértéseiket. Esetleg próbálj meg viccesen visszaszúrni. Mindig is voltak/lesznek ilyen emberek, és ha szerintem tudatosítod magadban, hogy azért szekálnak, mert így kompenzálnak magukban valamit, sokkal könnyebb lesz elviselni. Talán, egyébként még az zavarhatja őket, hogy annyira nem nyílsz meg nekik. Sokan kérdezik tőlem is mindig, hogy mi bajom van, csak azért, mert nem vagyok beszédes. A lényeg, hogy ne azt lássák rajtad, hogy magadra veszed, mert akkor sosem hagyják abba.
2017. ápr. 12. 16:02
 5/12 A kérdező kommentje:
Nem veszem magamra, nem sértődök meg, többször nevetek ezeken, de inkább csak kínosan....
2017. ápr. 12. 16:17
 6/12 anonim ***** válasza:
Akkor tényleg csak kivárni tudsz, amíg megunják. Szerintem, ha máshoz fordulnál, az csak rontana a helyzeten. Bocsi, hogy kicsit eltérek a témától, de ha zenélnél, és ténylegesen depressziós lennél, annak ellenére is imádnának, és tisztelnének. Olyan érdekesek az emberek...
2017. ápr. 12. 16:24
 7/12 A kérdező kommentje:
Ez ugyanolyan, mint az adott téma. Ha valaki elkezdene imádni, sokan elkezdenék, és "divat lenne ebből", mint most, hogy 3-an elkezdték, és sokan folytatták.
2017. ápr. 12. 16:32
 8/12 anonim ***** válasza:
90%
Ha ilyen a személyiséged, akkor szokj hozzá, mert hacsak nem leszel hirtelen nagy bulizós extrovertált partiarc, akkor egész életedben ezt fogod hallgatni, hogy "mi bajod van?" meg ilyesmi, miközben nincs is semmi bajod :D Tapasztalatból beszélek, én is ezt hallgatom, amióta az eszemet tudom. 13 évesen még én se tudtam ezzel mit kezdeni, de már 27 vagyok és mostanra már egészen megszoktam, persze ez nem jelenti azt, hogy nem idegesítő, de rájöttem, hogy semmit nem kell kezdeni vele, egyszerűen csak nem foglalkozom vele, mert ha még akkor is kattogok rajta, amikor épp nem csinálják, akkor saját magamtól veszem el azt az időt, amikor épp nyugton hagynának az emberek.
2017. ápr. 12. 16:43
 9/12 anonim ***** válasza:
Nem kell foglalkozni velük. Ha ettől érzik jobban magukat akkor gondoljanak amit akarnak.
2017. ápr. 14. 13:24
 10/12 Mittudomain ***** válasza:

Nem egyszerű ebben a korszakban élni :D Hogy miért teszi a másik,.. egyfelől önértékelés letörésből, avagy a másik önértékelése a béka s.g.e alatt van és így tereli el magáról a figyelmet. Vagy csak úgy tudja magát többnek mutatni, ha a másikat látszólag lenyomja. vagy szimplán élvezik ha láthatják hogy a másikat valami bosszantja.

Mindenesetre ha olyat válaszolsz amire abszolút nem számítanak, akkor nem tudják hova tenni. Mivel depivel cikiznek, ezért a közöny erre nem megoldás. De ha megköszönöd hogy ennyit foglalkoznak Veled és gondolnak Rád és törődnek Veled, hogy jól esik ennyi figyelem, akkor átfordíthatod hogy a figyelem középpontjában már nem negatív tartalommal vagy hanem pozitívval.. emiatt meg úgyis abba fogják hagyni mert nehogymár ne ők legyenek a sztárok.. :P

2017. ápr. 14. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!