Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Lediplomáztam, de nem akarok...

Lediplomáztam, de nem akarok ebbe dolgozni?

Figyelt kérdés
Gazdàlkodás és menedzsment szakon végeztem, viszont nem tudom magam ebbe elkèpzelni. Számomra unalmas, hogy egy irodába a gèp előtt kell megroha*ni, mit tegyek ? :( 23 évesen elvagyok késve már a tanulással, és magam sem tudom mi érdekel…

2023. nov. 29. 08:11
1 2
 11/16 TappancsMancs ***** válasza:
100%
Óóó! Ismerek olyat aki 50 évesen az ötödik diplomáját tesz le.
2023. nov. 29. 11:03
 12/16 anonim ***** válasza:

Először is: 23 éves vagy, előtted még az élet, mire fel ez a nagy elkeseredés?

Az, hogy az adott cégnél, az adott poziban rosszul érzed magad csak annyit jelent, hogy az adott cégnél, az adott poziban nem tudnak számodra érdekes munkát adni. Gazd. men. szakról pont kb. bármilyen irányba el lehet indulni, tök jó alapokat ad, de azt helyetted senki nem fogja tudni kitalálni, hogy téged mely terület fog érdekelni!

Ez a te feladatok, utána kell olvasni, a 21. században a neten minden infót megtalálsz. Kezdj a saját cégednél, ha multi akkor jónéhány más terület is érdekes lehet számodra, és multiknál jellemzően elég sok anyag elérhető, hogy melyik részleg mivel foglalkozik, nyitott pozíciók is meg vannak hirdetve a honlapjukon stb. Nézegess állásajánlatokat, melyik elnevezés mit takar, milyen feladatok vannak felsorolva. Nagyobb cégek honlapján sokszor vannak elég informatív leírások, hogy melyik területük, osztályuk mivel foglalkozik, konkrét állásajánlatok, gyakornoki programok stb. Felsőoktatási intézményeknél elég részletesen le van írva, hogy az adott szakirány mit ad.

Nekem közgazdász (vállalkozásszervezői szakon) végzettségem van, nagyon különböző, nagyon változatos területeken, pozíciókban és feladatokat végeztem, 1000 fős multitól kezdve a kis, 20 fős cégig, de unalmasnak semmiképpen nem nevezném, sőt... néha jó lett volna kicsit unalmasabb! :D

2023. nov. 29. 11:43
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Orulj neki hogy keves a feladatod nekem annyi munkam van hogy meghalni sincs idom
2023. nov. 29. 12:14
 14/16 TappancsMancs ***** válasza:
13 :) Hajrá :)
2023. nov. 29. 14:41
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Most csinálom 26 évesen a mestert, mert megutáltam, amit végeztem és ez a mesterszak eléggé különbözik az alapdiplomámtól.

Dehogy vagy elkésve.

Sőt én ezt úgy csinálom, hogy legalább mertem váltani, de még mindig nem vagyok benne biztos, hogy ez a nekem való-e, max ezután a diploma után is lesz egy karrierváltásom 28 évesen.

Manapság annyi a lehetőség, hogy kipróbáld magadat mindenfélében, ne ragadj meg valamiben, amit nem szeretsz.

2023. nov. 29. 16:43
 16/16 anonim ***** válasza:

Hello. Én is hasonlóan éreztem magam amikor megkaptam a diplomámat. Azóta melóztam a szakmámban pár évet. Megtetszett? Nem. Utálom? Igen. Mit rontottam el :D ? Hogy hü**e voltam és nem próbálkoztam más irányba. Akarok változtatni? Igen. Hogyan? Jelentkezek más pozícióra és elkezdek egy mesterképzést munka melett. Mikor? A lehető leghamarabb. Miért pont most? Mert most álltam a sarkamra. Nem hagyom, hogy más befolyásoljon.

Mit javasolok neked? Kezdj el benne dolgozni és gondolkozz azon, hogy mi érdekelne igazán. Ha megvan munka melett lehet más állást vagy szakot keresni! Sherintem 10 emberből minimum 5 hasonlí cipőben jár/járt.

2023. dec. 4. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!