Milyen végzettség kell ahhoz, hogy idegennyelven taníthasson valaki egy iskolában?
Mármint nem úgy értem, hogy idegennyelvet, mint tantárgyat, hanem úgy, hogy kéttannyelvű osztályban idegennyelven taníthassa mondjuk a matekot.
Nyilván a tanárit el kell végezni a példánál maradva matekból. Kell valamit elvégezni ahhoz, hogy pl angolul is taníthassa a matekot, vagy elég ha anyanyelvi szinten beszéli a nyelvet?
#1 Jó, de itt az a kérdés, hogy mi kell ahhoz, hogy mondjuk angolul taníthasson matematikát. Az azért kicsit más, mint magát a nyelvet tanítani. Óraadónak felvehetnek tanári végzettség nélkül, teljes állásban hivatalosan nem.(Bár tanarhiány van, tehát nyilván vannak kiskapuk)
Kérdező, én a mi sulinkban olyat láttam, hogy csak nyelvtudással, de nyelvtanári végzettség nélkül felvettek valakit, hogy angolul oktasson földrajzot meg történelmet a kéttannyelvű osztályokban, de mellette levelezőn elkezdették vele az angolszakos képzést. Kéttannyelvűben azon kívül leginkább olyanokat láttam oktatni, akinek az egyik szakja a nyelv, a másik meg valami, amit oktat a suli angol nyelven. Szóval feltételeztem kell tanári végzettség az idegennyelvvel is.
Ha felmerült a kérdés, akkor gondolom nem idegennyelv a másik szakod, vagy egyszakosnak készülsz a matek MSc után, amit el nem tudom képzelni, hogy miért akarsz, ha ez áll fent. Matek MSc-vel, meg anyanyelvi angollal jobb lehetőségeid vannak anyagilag, mint a tanári pálya.
nálunk infót tanít angolul egy csóka akinek semmiféle tanári végzettsége sincs, se infós se angol, helyette van egy politológia diplomája "jól ért" az infóhoz (ezt ő állítja.... a tapasztalat nem ez...) és jól tud angolul (ez igaz...)
Tehát nulla tanári végzettsége van és középiskolában tanít. tessék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!