Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Milyen végzettség kell ahhoz,...

Milyen végzettség kell ahhoz, hogy idegennyelven taníthasson valaki egy iskolában?

Figyelt kérdés

Mármint nem úgy értem, hogy idegennyelvet, mint tantárgyat, hanem úgy, hogy kéttannyelvű osztályban idegennyelven taníthassa mondjuk a matekot.

Nyilván a tanárit el kell végezni a példánál maradva matekból. Kell valamit elvégezni ahhoz, hogy pl angolul is taníthassa a matekot, vagy elég ha anyanyelvi szinten beszéli a nyelvet?

2023. nov. 16. 17:34
 1/5 anonim ***** válasza:
80%
Engem anglisztika BA-val felvettek volna szakközépbe angolt tanítani.
2023. nov. 16. 17:46
 2/5 anonim ***** válasza:
70%
Nekem anno tanitott földrajzot olyan,akinek nyelvvizsgaja sem volt.
2023. nov. 16. 18:10
 3/5 anonim ***** válasza:

#1 Jó, de itt az a kérdés, hogy mi kell ahhoz, hogy mondjuk angolul taníthasson matematikát. Az azért kicsit más, mint magát a nyelvet tanítani. Óraadónak felvehetnek tanári végzettség nélkül, teljes állásban hivatalosan nem.(Bár tanarhiány van, tehát nyilván vannak kiskapuk)

Kérdező, én a mi sulinkban olyat láttam, hogy csak nyelvtudással, de nyelvtanári végzettség nélkül felvettek valakit, hogy angolul oktasson földrajzot meg történelmet a kéttannyelvű osztályokban, de mellette levelezőn elkezdették vele az angolszakos képzést. Kéttannyelvűben azon kívül leginkább olyanokat láttam oktatni, akinek az egyik szakja a nyelv, a másik meg valami, amit oktat a suli angol nyelven. Szóval feltételeztem kell tanári végzettség az idegennyelvvel is.

Ha felmerült a kérdés, akkor gondolom nem idegennyelv a másik szakod, vagy egyszakosnak készülsz a matek MSc után, amit el nem tudom képzelni, hogy miért akarsz, ha ez áll fent. Matek MSc-vel, meg anyanyelvi angollal jobb lehetőségeid vannak anyagilag, mint a tanári pálya.

2023. nov. 16. 19:47
 4/5 anonim válasza:

nálunk infót tanít angolul egy csóka akinek semmiféle tanári végzettsége sincs, se infós se angol, helyette van egy politológia diplomája "jól ért" az infóhoz (ezt ő állítja.... a tapasztalat nem ez...) és jól tud angolul (ez igaz...)

Tehát nulla tanári végzettsége van és középiskolában tanít. tessék.

2023. nov. 18. 19:55
 5/5 anonim ***** válasza:
Attól függ milyen szinten. alap és középszinten akár egy OKJ vizsgával, óraadóként is dolgozhatsz. Viszont nyilván érdemes egy főiskolát elvégezni szerintem.
ápr. 8. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!