A DÖK-ös (diákönkormányzati) tanulókat mi alapján választják meg?
Akik a vetélkedőket, programokat szervezik, eldöntik, hogy melyik programban milyen jellegű feladatok legyenek, stb.
Az igazgató választja meg őket?
Nálunk is úgy volt, ahogy előttem is írták, legalábbis első évben. Utána az történt, hogy futólag megkérdezte az ofő az osztályt, elégedettek vagyunk-e az előző DÖK-ösökkel, aztán mentünk is tovább, de csakis azért, mert mindenki igennel válaszolt.
Középsuliban meg ez a kérdés fel sem merült, mert volt pár lány, akik az elején kijelentették, hogy ők lesznek a DÖK-ösök, mások pedig nem is szerettek volna azok lenni, szóval azt hamar lemeccseltük.
Értem.
És amikor programot szerveznek, összeülnek a tanárokkal pl. a tanáriban, és ott beszélik meg, hogy mi hogy legyen?
A mi osztályunkban 1 fiú DÖK-ös.
Mi egy terembe összegyűltünk, ahol 1 darab tanár vett részt még az üléseken. Ő felelt a DÖK-ért. Nálunk 2-3 fő volt egy osztályból képviselő. Ha olyan lelkes volt az osztály, akár 4-en is jöttek. Mivel kisiskola volt, nem volt annyira konkrétan beszabályozva a létszám.
Az első voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!