Hogyan tudnék így beilleszkedni az egyetemi csoportomba? Valahogy óvatosan át lehet más témára terelni a beszélgetést?
Én vagyok az egyetlen az egyetemi csoportomban, akinek nincs gyereke és emiatt kicsit ki vagyok rekesztve. Semmi másról nem beszélnek, csak arról, hogy kinek mikor mit csinált a gyereke és ehhez nyilván én nem tudok hozzászólni. Viszont mivel semmi más téma nincs én így a szünetekben csak ülök csendben és nem tudok így a csoport része lenni, ami nagyon rossz. Szemkontaktust nyilván felveszem velük, hogy lássák, hogy nem vagyok antiszociális és szeretnék én is a csoport része lenni. Próbáltam kezdeni más témákról beszélgetni velük, de mindig visszatértek arra, hogy a gyerekükről beszélnek. Van erre valami megoldás? Vagy, aki már szült, az tényleg másról sem tud beszélni, csak a gyerekéről?
(Mielőtt valaki megkérdezné, hogy milyen egyetem az, ahol olyanok vannak, akiknek már van gyereke, pedagógus szakirányú továbbképzésről van szó.) Nyilván a sulit nem fogom otthagyni, de jó lenne, ha én is tudnék velük beszélgetni.
#1-es: köszönöm szépen 😊 Meg fogom próbálni.
#2-es: lehet, hogy te most nagyon humorosnak gondolod magad, de egyáltalán nem vagy vicces!
Biztos, hogy érdemes beszélgetni velük?
Azt hittem, hogy tanult embereknek sokoldalúbb beszédtémáik vannak. A tudomány, a művészetek, irodalom, zene nem érdekli őket? És a szakmai tapasztalatok, módszerek?
És ezekre van bízva az új nemzedék.
Szinte biztos, hogy van köztük olyan, aki szívesen beszélgetne másról is, csak a többiek miatt ő sem tud más témát felhozni. Ha ez egy továbbképzés, akkor azért sokan közülük már dolgoznak gondolom, legalább erről biztos lehet beszélgetni, azért a saját foglalkozásuk csak érdekli őket.
Egyébként nem, akinek gyereke van, azzal sem csak a gyerekről lehet beszélni, csak mindig akad pár olyan, aki másról nem tud, talán mert ez egy egyszerű téma, amiről könnyen lehet sztorizgatni. De én pl megőrülnék, ha csak a gyerekeimrol társaloghatnék, pedig jofejek, nem is nagyon kicsik már, de azért rengeteg más dologról is lehet beszélgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!