Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Én magam egy csendesebb, nem...

Én magam egy csendesebb, nem túl nyitott ember vagyok az osztályomban. Valahogy mindig engem találnak meg, kóstolgatóan és lenézően viselkedve. Ez miért van? 19F

Figyelt kérdés

Én jól megvagyok mellettük, senkit sem bántok. De vannak véglények, akik ilyen emberekre szállnak rá. Most felteszem egy kérdést.

Tényleg azt az embert látják erősnek és dominánsnak, aki nagyszájú és undok?

Mert az osztályban is azokat kedvelik, akik nagyszájúak.

Menjek le én is olyan szintre, hogy kicsit undoknak lássanak engem?

2023. szept. 16. 09:05
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
49%
Persze. Nézd meg a vezetőt. A nagyszájú, undok emberek bizalmat sugároznak, hogy meg tudnak védeni. Hozott minta alapján csodáljuk az asztalra baszó, mindent tudó, domináns embereket. Persze mögötte nincs valódi erő, de ezen már nem gondolkozunk.
2023. szept. 16. 09:15
 2/14 anonim ***** válasza:
53%
Az ember szereti bántani a másikat, főleg akkor ha tudja a hatalmát gyakorolni. Vissza kell vágni, még akkor is, ha alul maradsz. Ha hagyod magad csak rosszabb lesz.
2023. szept. 16. 09:16
 3/14 A kérdező kommentje:

Ezt egyébként ki is jelentette már egy olyan az osztályból, aki 3 évig szakmán volt velem, és most két évesre mentünk vissza. Tehát ez már az ötödik évünk.

Tavaly azt mondta, hogy én nem vagyok érdekes. És hogy a többi osztálytárs annyival érdekesebb, stb. Lehet hogy így van, de én nem akarok velük teljesen nyitott lenni. Nem szeretnék.

Sőt már be is szólogatott olyat, hogy odamegy beszélgetni értelmesebb emberrel, majd rá nyomult a másik osztálytársa.

Na ekkor már leállítottam őt, és azóta békén hagy.

Ezenkívül nagyon sok bekóstolást kaptam már másoktól is. Tényleg legyek egy undok ember?

2023. szept. 16. 09:21
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Maradj csak magad. Könnyű mondani, de ne vedd magadra, viszont határozottan utasítsd vissza a negatív megjegyzéseket. Te már nagykorú vagy. Nyugodtan oszd ki a másik (idióta) felnőttet.
2023. szept. 16. 09:33
 5/14 anonim ***** válasza:
53%

Nem kell undoknak lenni. Elég, ha az undok embert tanítod móresre, lehetőleg a vezéregyéniséget nyilvánosan.

Nem kell agresszívnek lenni, inkább szellemi fölénnyel lerendezni. Pl. hogy "sajnálod őt, mert tudod, hogy az ilyen undokság valójában csak a figyelemhiány miatt alakul ki, biztos nem kapott otthon elég szeretetet, és most itt próbálja másokon kicsikarni. De hát az ilyenekből lesznek a semmirekellő börtöntöltelékek, lecsúszott alakok, és akiket csesztet az lesz majd a nagy elégtétel, de te akkor is csak lesajnálni fogod, lehet akármilyen nagy szája."

Lehet, hogy erre majd indulattal reagál, beszólogat, stb. de erre csak azt kell mondani, hogy látod, fáj az igazság, emberelje meg magát, és van még esély, de magán kezdje a változást, ne másokat csesztessen, mert nincs kibékülve magával, amit így palástol.

2023. szept. 16. 09:33
 6/14 anonim ***** válasza:

Így van. Egészséges lelkületű ember, aki szereti és tiszteli magát, sosem bánt másokat.

Esetleg ezt is mondhatod. Bár asszertiv, magasabb szint, és nem is fogja érteni az, aki ilyen. Inkább az 5-ös választ olvasgasd. Olyan stílus, amit megért, de persze tetszeni nem fog neki. Ilyenkor nyugodtan kiléphetsz a saját magad épített etikai keretrendszerből. Olyan stílust vegyél fel, amit megért. Téves az, hogy megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel. Nem értené a kenyeret.

2023. szept. 16. 09:40
 7/14 anonim ***** válasza:

#5 vagyok. Ezt mondjuk, akkor a leghatékonyabb, ha éppen nem téged csesztet, hanem beavatkozol, hogy mást megvédj.

Másik lehetőség, hogy azokkal barátkozol, akik szintén ki vannak rekesztve, együtt fogtok össze, klikkesedtek, megvan a magatok baráti köre, és nem elszigetelődve lesztek egyedül. Akkor mindjárt jobb lesz, jobban érzitek magatokat és lesz önbizalom.

Nem árt egy kis sportolás sem. Nem is igazán azért, hogy verekedni tudj, vagy hogy hú de izmos legyél, persze az sem árt, hanem azért, hogy sikerélményed legyen, jobb legyen a közérzeted, magabiztosabb legyél.

Az ilyen emberek csak keselyük, dögevők. Akiben életet látnak, azt elkerülik.

2023. szept. 16. 09:48
 9/14 anonim ***** válasza:
2%
Mert az erősek életbe maradnak, a gyengék elhullanak
2023. szept. 16. 10:53
 10/14 anonim ***** válasza:
30%
Életbe?
2023. szept. 16. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!