Hogy tudnék összebarátkozni a suliba?
Megpróbálok rövidre és érthetőre fogni.
Nekünk tegnap kezdődött az iskola, abszolút nem ismertem senkit. A templomba is (ahol volt az évnyitó, vallásos suli) az utolsó percekben futottam be a dugó és a busz miatt. Mise után már mindenki beszélt valakivel, én is odamentem egy lányhoz, aki egyedül volt, bemutatkoztunk (mondjuk legyen X), utána pont befutott a barátnője (Y). Tegnap beszéltünk pár szót egymással, ők egymás mellé ültek, mivel barátnők, és mivel az osztálylétszám a páratlan 25-ös ezért én maradtam egyedül. Befutott az oszi óra közben egy lány is (Z), ő leült az első padba, mivel pont úgy jött ki.
Nekem pedig úgy jött ki, hogy ma - lévén hogy mindenki odaül, ahova akar - a fal mellé kerültem, ahol pont kifogtam a fiúkat, abban a sorban egyedüli lányként (nincs ezzel baj, ne értsetek félre, de ált. a fiú fiúval, lány lánnyal szokott barátkozni, és ez most is így volt).
Javarészt Y-vel és Z-vel lógtam ma. Y elég extrovertált, jóban
van mindenkivel, elég kedves. X elég zárkozott, Z pedig hosszú távon (de van, amikor röviden is) kissé idegesítő volt - ez Y is beismerte. Z kb az én ellentétem, most nem állok le részletezni miért, mert gondolom senkit sem érdekel.
Még két lány van; az egyik ált. a fiúkkal szokott lógni, a másik elég zárkozottnak tűnik, ő is ma fiú mellett ült. Ő eddig - vagyis tegnap és ma - a leghátsó padba vágta le magát, ami nekem pl a szemem miatt sem jó, ő pedig aligha vállalná így be a 2 padot (a harmadikat még talán, de az ált. mindig el van foglalva).
A többi csaj pedig egymás mellett ül. Átlagban úgy jött ki az ülés, hogy új régivel, de van pár kivétel.
Én egész nyitottnak írnám le magamat, de fogalmam sincs, hogy hogy kezdjem vagy csináljam. Mivel ált. a padtársaddal barátkoztok össze, és ugyan mindenki kedves, de a padtárs mégiscsak padtárs😅 (16 lány van az osztályban). Nem tudom, hogy hogyan csináljam, ha oda is megyek az egyik padhoz, akkor milyen témákat dobjak fel stb. Én ebben nem nagyon vagyok jó;/ Főleg padtárshiány miatt hátránnyal is indulok...
Hogy kéne csináljam a dolgokat?
Szerintem túlbonyolítod. Nincs ilyen szabály, hogy csak lányokkal barátkozhatsz vagy csak padtárssal. Olyanokhoz is odamehetsz nyugodtan, akik úgy tűnik, már összehaverkodtak valakivel. Szerintem az ilyen bemutatkozós dolgoktól lesz izzadtságszagú egy beszélgetés. Inkább pl. ha látod, hogy valami sorozatos póló van valakin, kérdezz arról, ha jön valami téma, amihez hozzá tudsz szólni, csatlakozz a beszélgetéshez vagy csak egyszerűen kommentálj dolgokat (hű de jó a ruhád, hol vetted? nektek hogy tetszik ez a tanár? stb.)
Egyébként hanyadik osztály? Mindenkinek ismeretlen mindenki?
Tudom, hogy nincs ilyen szabály, de ált. a beszélgetés ott kifulladt, hogy megkérdeztem, új e, vagy már előzőleg is idejárt. A 3 szavas mondatnál (és a hangsúlynál) feladtam, mivel nem kérdezett vissza a srác, és egyébként is zárkozottnak tűnt. Én pedig nem szeretnék zavaró lenni, se mindenáron nyomulni, szóval +2 ilyen után becsuktam a csőrömet - és egyébként se vagyok valamilyen társasági lény sajnos. A padtársosdit úgy gondoltam, hogy valószínű hamarabb kialakul köztük egy barátság, de ez személyiségfüggő is, hogy ki mennyire passzol egymáshoz.
9 (de évvesztes vagyok). Fele-fele arányban vagyunk az osztályban az újak (vagyis mi, akik most érkeztünk) és a régiek (akik eddig is ide jártak). Javarészt úgy jött ki, hogy az újak a régiekkel ülnek (nem tudom, hogy ez mennyire számít)
Lehet, hogy túlbonyolítom az egészet, de ez az ismerkedés szakasz sajnos nem az erősségem (sőt), így kissé bepánikoltam😅
Köszi a választ!
Nálunk akkoriban "meg volt adva", hogy ki kinek lesz a barátja. Pl. a városiak a városiakkal lógtak együtt. Akik vonattal jártak a többi vonatossal, a buszosok meg a buszosokkal.😅 Szóval a lényeg az volt, hogy együtt indultunk el hazafelé az iskola után és útközben barátkoztunk. Néha eljártunk vásárolni.
+Én pl. jó matekos voltam, így szoktak kérdezgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!