Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Van/volt olyan tanár-tanárnő...

Van/volt olyan tanár-tanárnő az életetekben akinek sokat köszönhettek? Aki felkarolt titeket nem hagyta hogy rossz irányba menjetek? Példakép lett a szemetekben?

Figyelt kérdés

Ha igen, mivel érdemelte ezt ki a tanár a ti szemetekben?

Mibel járult hozzá ahhoz, hogy példaképpé váljon nektek, vagy inspiráljon titeket?! Légyszi csak komoly válaszokat írjatok. Köszi!

2023. júl. 14. 08:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik egyetemi oktatóm. Az ő óráin döbbentem rá arra, hogy a nyelvészet érdekes is lehet (mindig is az irodalmat tanultam könnyebben, bizonyos nyelvészeti tárgyak okoztak nehézségeket).. Hatalmas tudás és életbölcsesség jellemzi az illetőt. Személyes problémával fordultam hozzá, diszkréten kezelte, és soha nem ítélkezett, a felsoroltak miatt tartom sokra az oktatót.
2023. júl. 16. 14:32
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem saját tanár, hanem gyerekem első osztályfőnöke. Abszolút példakép és mentor. Nélküle nem lennék az, aki lettem.
2023. júl. 16. 16:59
 13/15 anonim ***** válasza:
Felsőben az angol nagyon nem ment, csoda, hogy a hármas mindig megvolt év végén, utáltam a tárgyat és rettegtem tőle. Aztán kilencedikben az új angol tanárnőnek köszönhetően szépen fokozatosan elkezdtek javulni a jegyeim, motiváltabb lettem és végül a kedvenc órám lett az angol. Közép érettségin 98%-om lett, és a B2-es nyelvizsgát is simán megcsináltam. Úgy, hogy előtte azt gondoltam, hogy meg fogok bukni. Szóval nagyon hálás vagyok neki. Meg nagyon pozitív és megértő volt (sokan ki is használták ezt, az osztályból), az ő óráján éreztem magam teljesen biztonságban, nyugodtan. (Szociális fóbiám van, így alapjáraton szét szorongtam magam, amíg nem kezdtem gyógyszert szedni rá.)
2023. júl. 19. 22:03
 14/15 anonim válasza:
100%

Kettő is volt, akiknek tényleg nagyon sokat köszönhetek.

Az egyikük a középiskolai matek tanárom, akivel bár az első két évben nem indult túl jól a kapcsolatunk, 11. végén valami változott és mikor minden tanár ellenem volt, akkor ő volt az egyetlen, aki segítséget ajánlott fel nekem. Az utolsó évben nagyon sok dicséretet, ezáltal pedig motivációt kaptam tőle és az is megmutatkozott, hogy egyébként mint ember, mennyire nagyszerű. Nélküle biztosan nem hoztam volna ki magamból a maximumot és nagyon sajnálom, hogy nem volt rá elég merszem, hogy érettségi után ezt személyesen is megköszönjem neki.

A másikuk egy szakmai tanárom volt, aki 13-ban osztályfőnököm lett. Lelkileg nagyon rossz állapotban voltam akkor, de szerencsére ő ott volt, nagyon rendes volt velem, beszélgettünk, felajánlotta, hogy bármikor meghallgat és már maga a gesztus is elég volt arra, hogy jobban érezzem magam. Szerencsére neki meg is tudtam köszönni, így vele kapcsolatosan nem érzek magamban űrt, ellentétben az előbb említett személlyel, aki azóta is számtalanszor az eszembe jut.

2023. júl. 20. 02:53
 15/15 anonim ***** válasza:
Nekem az ált. Iskolás tanárom. Egy évig tanított mégis felnéztem rá és eléggé kötődtem hozzá. Nagyon sok mindent meg tudtunk beszélni.
2023. júl. 25. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!