Előnyére válna a gyerekeknek, ha a tanár újra verhetné a diákokat?
Láttam Facebookon ezzel kapcsolatban egy posztot, ahol mindenki azt írta kommentben, hogy az ő korukban ezért volt tisztelet és elfogadták a gyerekek, és a mai diákok meg megérdemlnék a verést.
Egyedül vagyok azzal, hogy szerintem ez nem helyes?
Én szófogadó diák voltam, szerettem a tanáraimat, sosem vertek meg, sosem kiabáltak velem, de még így is azt írom, a diákot nem veréssel kell nevelni.
Egyrészt azt mondják, a tanár nem nevelni van ott, de mégis elfogadható, ha nevelési céllal ad pofont. Ellentmondásos...
Másrészt nem csak veréssel nevelhető a gyerek. Anno nálunk is voltak nehéz eset gyerekek és a tanár maximum kiabált velük vagy büntetést adott. Akik kinőtték a kamaszkort, értelmes felnőttek lettek, leérettségiztek, most jó munkájuk van és szerető apák, aki nem változott ott mentális zavar volt a háttérben és ő át is került máshova ahol tudtak neki segíteni.
Harmadrészt sosem voltam se annak a híve, hogy a diák egy tárgy akit pofonokkal lehet formálni, se annak, hogy a felnőtt az felnőtt a gyerek meg egy kis sz.ros senki és nincs joga semmihez.
Negyedrészt a tanároknak akik utálják a munkájukat, ki szorít fegyvert a fejükhöz, hogy tanárok legyenek? Akármikor munkát válthatnak.
Végül a tanárok tisztában vannak azzal, hogy mi vár rájuk, mert egy korban megőrülnek a gyerekek hormonjai, mindenki más lesz.
Plusz, vannak határok. Ennyi erővel, ha hely-jeggyel felszállok a vonatra és a helyemen egy 16 éves lány ül, aki nem adja át a helyemet nekem, és tiszteletlenül is beszél, az emberek szemében fel lennék arra jogosítva, hogy megpofozzam?
Kíváncsi vagyok ki mit gondol erről a témáról. A gyerek pofonokkal nevelhetőbb lenne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!