Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Szerintetek ciki hogy csak...

Szerintetek ciki hogy csak vizsgaidőszakban/szünetekben dolgozom?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok, és egy viszonylag könnyebb egyetemi szakra járok, viszont szorgalmi időszakban nem dolgozom. Tudom, nagyon rosszul hangzik, de egyszerűen nem tudok egyszerre két dologgal foglalkozni, hiába járok könnyebb szakra. Csináltam már egy rövid ideig, hogy folyamatos munkát vállaltam suli mellé, de vagy az egyetemre koncentráltam mindig, és nem teljesítettem jól munkában, vagy csak a munkán járt az agyam, és az ment a tanulás rovására. Komolyan le a kalappal, aki ezt egyszerre tudja :( Vizsgaidőszakban/nyári szünetben viszont mindig rendes heti 40 vagy 30 órás munkát vállalok, illetve néha néha szorgalmi időszakban is vállalok 1–1 alkalmi munkát. Sajnos ebből a pénzből az albit és a rezsit nem tudom fizetni, koliba pedig nem kerültem be, úgyhogy a szüleim támogatnak egy 60 ezer forinttal havonta (ennyibe kerül a lakhatásom egy hónapban). Viszont a többi költségemet én állom, gyógyszerek, kaja, szórakozás stb. Próbálok kompenzálni az otthoniaknak, amiért támogatnak, pl néha adok nekik a fizetésemből, meghívom őket enni, vagy segítek anyagilag a bevásárlásban a pénzemből, de így is olyan kellemetlenül érzem magamat :( Nincsenek rossz anyagi helyzetben, nem esik nehezükre támogatni, de nagyon kellemetlennek érzem hogy ennyi idősen is a nyakukon lógok még 2 és fél évig, főleg hogy tényleg nem nehéz a szakom, de egyszerűen nem tudom összeegyeztetni így sem. Szerintetek ez nagyon ciki így?

22/L

2023. ápr. 4. 19:23
 1/4 anonim ***** válasza:
95%
Nem értem, egy felnőtt ember miért foglalkozik azzal, hogy idegenek szerint mi a ciki...
2023. ápr. 4. 19:33
 2/4 anonim ***** válasza:
84%
Nem érdekel.
2023. ápr. 4. 21:44
 3/4 anonim ***** válasza:
84%
Miért lenne ciki? Ráérsz majd még dolgozni. A szüleid, mikor téged vállaltak, ezt valószínűleg belekalkulálták. Majd ha lesz gyereked, majd te is támogatni fogod "cserébe" . :)
2023. ápr. 5. 13:32
 4/4 anonim válasza:

Egyáltalán nem ciki. Én is hasonló helyzetben vagyok, hogy könnyebb szakra járok, de egyelőre nem vállalnék munkát szorgalmi időszakban, mivel elsősorban (és a szüleim szerint is) diák vagyok. Nyáron fogok dolgozni, viszont ha úgy adódik, egy-egy napos munkákat bevállalok.

Ha jól tanulsz és nem élsz káros életet, ez a döntés úgymond meg fog térülni. És a hármas hozzászólóval egyetértve lesz még időd dolgozni.

2023. jún. 15. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!