Hogyan tudnék beilleszkedni? Tudnátok adni pár tippet?
Eddig egy átlagos környéken éltünk, viszont most elköltöztünk egy elég menő helyre és a szüleim egy elég elit gimibe irattak be, viszont azt látom, hogy itt mindenki nagyon sznob. Mármint ilyen igazi sznob, tehát nem Adidast, meg ilyen tucat márkákat, hanem Miss Diort vesznek az emberek. Viszont én egyáltalán nem értek ezekhez a dolgokhoz. Van egy társaság akikkel jóban vagyok, és pl ma voltunk kávézni és mindig ikyen fancy kávézókba mennek és beszélgetnek a kávékról és mindenki ilyen macha meg chia lattét iszik én meg ehez hozzá sem tudok szólni, mert én általában instant kávét szoktam inni, de ha ezt mondom tuti cikinek tartanak. Vagy mondjuk voltunk vietnámi étterembe és tökre mindenki vágta az ottani kajákat meg étkezési szokásokat és tudtak pálcikával is enni. Meg mindenki volt egy csomó országban és ismerik azoknak a kultúráit, meg vannak ilyen designer cuccaik meg ilyenek.
Hogy illeszkedjek be? Miket kell tudni, hogy befogadjanak? Van már pár ember akikkel jóban vagyok, de nem akarom hogy rájöjjenek, hogy én nem ismerek ilyen dolgokat.
Egyetlen esélyed van: ha magabiztosan felvállalod, amit nem tudsz. Sőt, direktbe kijelented az első pillanatban: én nem értek ehhez, te mit rendelsz, és az milyen? Ezt hogy kell enni? Hű, ez tök jó, eddig nem ismertem, vannak még ilyen tippjeitek? (Vagy pont fordítva: ez nekem most nem jön be). A lényeg, hogy teljesen add önmagad, egyrészt az kevesebb energiába kerül neked, másrészt úgyis hamar levágják a többiek, ha bizonyos témákhoz hozzá se tudsz szólni, az meg sokkal gázabb, ha játszod a fejed a semmire.
A kávézásnál is nyugodtan mondhattad volna: te nem nagyon iszol kávét, persze otthon az instant az megvan, meg ha desszertre vágysz, akkor a starbucksos izélatte csillámfaszapóni sziruppal és csokiötettel, dehát ugye az inkább desszert (már ha eddig vettél ilyet). Szóval ez a chai dolog neked eddig nem volt meg, mit ajánlanak a többiek, mivel kezdjed a kóstolást.
Bocs, de extra szánalmas, mikor valaki teszi az agyát, de fogalma sincs az adott dologról. Le fogsz bukni garantáltan.
Inkább vállald fel nyíltan azt, amiben nem vagy járatos, kérdezd meg őket az élményeikről, véleményükről, kérj tanácsot stb. Ez még el is indíthat sok jó beszélgetést, érezni fogják, hogy érdeklődsz irántuk. Ha pedig kinevetnek, akkor ezek nem igazi barátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!