Csupa 4-es (tehát kerek 4,00 átlagra) a tanár adhat-e bármi mást mint négyest félévkor?
Gondolom, nem kell ragozni, a tárgyból a félévben 4 db 4-es osztályzatom van, az átlagom tehát 4,00.
Erre mit adhat a tanár a 4-esen kívül?
Bónusz kérdés és ha nem 4-est ad (hanem 3) akkor mi van?
"az érdemjegyeket akár eltérő súllyal is figyelembe veheti."
Mondjuk csupa 4-es esetén mindegy mit milyen súllyal vesz figyelembe , nemde?
4, 4,4,4 mindenhogy 4-es átlagot ad ki, akármilyen súlya is van az egyes jegyeknek nemde?
Nagyjából a 12-eshez csatlakoznék (legalábbis régen így volt), kb. 1 egész jeggyel lehet jobbat/rosszabbat adni az átlagnál. Viszont azért kerek 4 egész, és csak 4-eseid vannak, teljesen egyértelmű.
Én 4,2-re kaptam egyszer ötöst, színötös voltam ált. az adott tárgyból, de szívatós dolgozatra becsúszott egy rossz jegy, nem vette a tanár komolyan figyelembe nálam.
A gyakorlatban és ált. azt mondanám, a 3-as és 4-es között kb. 3,67-nél kezdődik az, hogy a tanár kerekítési szokásai, vagy éppenséggel mennyire látja szorgalmasnak, fejlődőnek az adott diákot, és aszerint dől el. (Nyilván bejátszhat még, hogy mondjuk a témazáró hányas lett, több minden más is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!