A szaktanári meg hasonló bűntetéseknek mi az ellentéte?
Suliból eltanácsolás, kirúgás.
Dicséretek.
Én is a dicséretre gondoltam.
De az nem pont az ellenkezője, mert azt a bizonyítványba írják be, ezeket a szaktanárikat meg évközben nyomják random és semmi nyoma a bizonyítványban. Max a magatartás jegyen látszik, ha valakinek sok volt.
De hogy valamiért váratlanul év közben megdicsérik a gyerekemet, olyat még nem tapasztaltam.
Igen, azt értem.
De akkor olyan sosem fordulhat elő, hogy valaki valamit jól csinál és valamilyen formában külön figyelmet kap ezért? Csak a rosszat kell külön kihangsúlyozni?
Szóval aki jót tesz, az normális dolog, nem érdemel külön figyelmet.
Ok, csak azon gondolkodtam, hogy lehet, hogy ilyesmivel lehetne motiválni a gyerekeket, mert sokszor ezek a viselkedési bajok, amire a szaktanárit adják, arról szólnak, hogy fel akarja magára hívni a figyelmet. És akkor már hívja fel valami jó cselekedettel.
Szóval akkor létezik ilyen csak nem jellemző, hogy használják.
Köszi.
Akkor válasszuk külön a történetet: az osztályfőnöki, és igazgatói dícséreteket jellemzően szorgalmi jellegű dolgokért, pl. tanulmányi versenyen elért kiemelkedő helyezésért, valamilyen fontos, iskola által szervezett programon képviseletért, stb. szokták adni. Tehát tenni kell érte. Azért, mert valaki elvan magának, tud kulturáltan viselkedni, és nem csinál galibát, azért 5-ös magatartás jár, de külön dicséret nem. Azért külön tenni kell valamit.
Figyelmeztetések (legalábbis nálunk) úgy voltak, hogy 3 szaktanári után jött automatikusan 1 ofő-i, meg ha valaki valami nagy disznóságot csinált, akkor is. Ofői figyelmeztetéssel a magatartás év végén max. 4-es lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!