Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mi értelme van a karácsonyi...

Mi értelme van a karácsonyi húzásnak az iskolában? Nektek milyen jó/rossz élményeitek, sztorijaitok vannak ezzel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Szerencsére már egyetemista vagyok, de eszembe jutott, hogy nálunk az osztályban mindig volt karácsonyi névhúzás, és mindig is utáltam.

Az osztályban kezdetektől fogva nagy széthúzás volt, a fiúk voltak jóban egymással, és voltak összetartóak, viszont minket egy az egyben utált az összes lány az osztályból, akik szintén utálták egymást, szóval a 15 lányból, kb 2-3 fős klikkek voltak akik utáltak a fiúkat illetve egymást.

Semmi értelme nem volt a húzásnak, csak felesleges stressz, ha olyat húztam akit mem akartam, illetve ha olyan húzott, aki nem akart engem kihúzni :D.

Persze egy idő után mindig tudta szinte mindenki, hogy ki kit húzott, illetve voltak névcserék is, szóval sok értelme nem volt.

2022. nov. 21. 18:42
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer pont volt annyi zsebpénzem, hogy a húzáson felül tudtam minden osztálytársamnak venni egy kis hógömböt. 200 vagy 250 Ft. volt egy darab akkor az auchanban, hát nem mostanában volt. Mindenki tökre örült neki, jó érzés volt.
2022. nov. 22. 13:23
 32/38 anonim ***** válasza:
92%

Nálunk az osztályközösség amúgy jó, klikkek ugyan vannak, de sok a “keveredés”. De basszus, 30-an vagyunk. Lehetetlen ennyi emberrel olyan jóban lenni, hogy tudjam, minek örülne. Nekem kínszenvedés minden húzás, eddig mindig olyat húztam, akivel két szót nem beszéltem X év alatt. Idén meg az egyetlen olyan embert, akit határozottan nem bírok.

Általánosban volt egy jó ötlete az osztálynak, összeírtuk, hogy ki mit szeretne/nem szeretne, hogy könnyebb legyen értelmeset venni, ez el is érte a célját.

Gimiben már nem vagyunk ilyen okosak. :))

2022. nov. 22. 15:42
 33/38 anonim ***** válasza:
92%
Csak arra emlékszem a húzással kapcsolatban, hogy mindig is utáltam, mert általában olyat húztam, akiről nem tudtam semmit, így aztán sosem tudtam személyre szóló ajándékot adni, pedig nekem ez fontos lett volna. Arra egyáltalán nem emlékszem, hogy én miket kaptam, úgyhogy gondolom, az én ajándékaim is hasonlóan személytelen valamik lehettek, ha egyáltalán nem maradt meg belőlük semmi emlék.
2022. nov. 22. 17:20
 34/38 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az volt ezzel a húzásos dologgal anno bajom, hogy mindig nagyon szép és azért viszonylag jó minőségű ajándékokkal kédzültem és általában olyan kapta meg aki a másiknak odalökte a legolcsóbb csokoládét amit talált a boltban.

Bár ez kicsit szülői erőltetés is volt, ha csak rajtam múlt volna nem vittem volna ennyire túlzásba ezt. Persze nem is lettem volna pofátlan de azért túl adakozó sem. A kettő között lett volna egészséges szerintem.

2022. nov. 23. 00:03
 35/38 anonim ***** válasza:
100%

Nalunk mikulas csomagot kellett kesziteni altalanosba es gimibe is.

En szerettem megvenni a huzottnak az ajandekot mert hangulatos volt, de mindig izgultam, hogy vajon engem kihuzott es jonni fog-e iskolaba aznap.

De egyszer gimibe,talan 10.be az ofit huztam(amit nagyon nem akartam) vettem neki egy torpefenyot es csinaltam neki egy markas csomagot. En meg kaptam cserebe egy bogret meg egy csokit egy olyan osztalytarstol aki az azelotti evben egy szepen becsomagolt ajandekot adott a masiknak.:) gondolom engem nem kedvelt elege, de azert szerintem ez szemetseg volt.

2022. nov. 23. 07:15
 36/38 anonim ***** válasza:
62%

Ugyanaz az értelme, mint az osztálykirándulásnak, osztályszínháznak, osztálymozinak, stb.

Egy kis lazulás, egy kis gőzkieresztés, program, élmény.

Nekünk Mikuláskor volt ilyen minden évben, és igen, hasonló klikkesedések voltak, meg nyilván mindenki elmondta a másiknak, aki akarta elcserélte (egyik alkalommal én is), ennek ellenére nem éreztem/éreztük úgy, hogy semmirevaló lett volna az egész.

Olyan meg nincs szerintem egy 20-22 fős osztályban, hogy mindenki mindenkivel jóban legyen. Ha meg valaki olyat húzol, akire rá se bírsz nézni, akkor meg pont jó is, hogy el tudod cserélni.

Egy alkalom, ajándékok átadása, osztályjátékok, zene, buli, stb. egyik este. Nem hiszem, hogy akkora hülyeség volna.

2022. nov. 26. 18:55
 37/38 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, nem az a baj a húzással, hogy nem mindenki kedveli egymást. Hanem, hogy te veszel a másiknak a megbeszélt pénz keretért egy normális csomagot, neked pedig kiszúrják a szemed egy lyukas zoknival.
2022. nov. 28. 08:16
 38/38 anonim ***** válasza:
24%

37-es

Hát, volt 1-2 furcsa ajándék (kaptam pl. papírtasakos fűszert), de ilyet nem tapasztaltam. Meg lett beszélve nálunk is ofő-i óra keretében, hogy mennyi Ft-ért veszünk (1000-1500 Ft) csomagot a másiknak. Nálunk különösebb probléma nem volt ebből.

2022. nov. 28. 08:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!