A gazdag szülők gyerekei jobb tanulók középiskolában?
Szerintetek középiskolai szinten van jelentősége a tanulmányi eredményre nézve a szülők anyagi helyzetének?
Általánosságban jobb tanulók a gazdag szülők gyerekei?
Nem.
Bár statisztikailag több lehetőségük van segítséget kérni (akár fizetős magán órák formájában is), de attól, hogy apu-anyu marha jól keres, még nem lesz okosabb vagy szorgalmasabb a gyerek.
Ha meg a "vásárolt" eredményeket vesszük alapnak, az nem a gyerek tanulmányi eredménye.
Természetesen változó.
Ismerek nagyon hülye, rossz tanuló cégigazgató-orvos gyereket, de ismerek ügyvéd gyereket, aki nagyon okos, 3 nyelven beszél, matek táborba jár stb.
Aranyosak a válaszok, de sajnos szociológiai kutatással világszinten (és Magyarországon) is agyonkutatott és igazolt tény, hogy a jobb módú szülők gyermeke jobban fog teljesíteni az iskolában, és (részben emiatt) később az életben is.
Tudom, én is ismerek (főleg) újgazdag családokat, ahol a kölök segghülye, és úgy lett betolva valami mediocre suliba, de ez egy hosszú távú verseny, és az esélyek sajnos nem egyenlőek.
6)
Fölöslegesnek tartom, úgysem olvasna bele senki, ha amúgy ilyen alapvető szociológiai tényekkel nincs tisztában, lol
1 perces Google keresés egyébként
Tehát nincs.
A kulturált vita alapszabálya, hogy aki állít valamit, az tesz mellé alátámasztást.
Ez a "keresd meg" tipikus trollkodás.
Én is örülnék egy alátámasztó linknek.
Köszi mindenkinek a válaszokat, mindenki véleménye érdekel a továbbiakban is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!