Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit gondoltok a gólyatáborokró...

Mit gondoltok a gólyatáborokról? Szerintetek van értelmük? (Gimnáziumira gondolok)

Figyelt kérdés

Most olvastam egy ilyen kérdést, azért jutott eszembe.

Azt hallottam, hogy az egyetemi gólyatáborok már csak az ivásról szólnak és leginkább azt hallom, hogy értelmetlenek. De mit szóltok a gimnáziumihoz?

Az enyém két éve volt, nekem sz.r élményként maradt meg. Három éjszaka volt, az alatt 12 órát jó, ha aludtam. Az egész csak arról szólt, hogy a végzősök szívattak, egyenesen megaláztak minket. Senkinek nem volt jó élmény. Szerintem akkor lenne értelme, ha tényleg ismerkednénk, ami alapból a célja lenne. Nálunk ilyen nem volt, a nevünket se mondtuk el, azét tudtad, akiét megkérdezted. Végig csak szívattak minket, de az egész végére voltak még olyan osztálytársaim, akikkel egy szót se beszéltem, sőt, a nevüket se tudtam. Találtam barátokat, de nem hiszem, hogy a gólyatábor ennyit jelentett volna ebből a szempontból.

Nektek milyen élmény volt? Ti mit gondoltok ezekről, van értelmük?

2022. aug. 23. 00:59
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Hát nálunk nagyon nem ilyen volt. Minden 9.-es osztályt bevágtak egy helyre, voltunk vagy 100-an, plusz a végzősök. Semmi ismerkedés nem volt, végig csak szívatva voltunk. Úgy más lett volna, ha tényleg ismerkedünk. Akkor biztos én is élveztem volna. :/
2022. aug. 23. 10:39
 12/20 anonim válasza:
0%
Kedves Kérdező! Kíváncsi lennék, mik voltak azok a nagy szivatások, amiket így zokon vettél? Illetve, h melyik az a középiskola, ahol ílyen szörnyen bántak Veled? Hátha nem oda íratom majdan a gyerekemet. Ha itt nem akarsz válaszolni, megírhatod privát...
2022. aug. 23. 15:07
 13/20 anonim ***** válasza:
84%

Nekünk nem gólyatáborban, hanem az első héten, a gólyaavatáson voltak ilyen esetek. Ha jól emlékszem, szünetekben csinálták ezeket a szivatásokat egy héten keresztül. Engem pl. két végzős diák szabályosan kirángatott a nagy tömeg elé (a tornateremben), odahoztak egy gólyát egy másik évfolyamról, majd arra kényszerítették, hogy egy pohár tejfölt öntsön az arcomba, különben fokhagymakrémmel kell fogat mosnia. Megtette, de egyikünknek sem volt vicces, főleg nekem nem, hogy egész nap tejfölszagban kellett ülnöm. Aztán később kiderült, hogy ennek a srácnak ennek ellenére is fogat kellett mosnia, majd nyers tojásba ülnie.

Nem is értem, miért nem mondtam nemet az egészre... A mai fejemmel eszembe sem jutna kimenni, még ha rángatnak, akkor sem. De egyrészt elég visszahúzódó voltam, az érdekérvényesítő képességem sem volt túl fejlett, és még az osztályfőnökünk is buzdított minket, hogy "Menjetek, vicces lesz!"

A gólyatábor egy éjszakás volt, nem volt olyan rossz, de aludni semennyit sem tudtam, és programok sem igen voltak. Ennek immár lassan 12 éve, de még mindig emlékszem, hogy mennyire megaláztak. Persze a harag már régen elmúlt, néha még mosolygok is a történteken, de nem tartom hasznos, közösségépítő dolognak az ilyesféle megalázásokat.

2022. aug. 24. 17:22
 14/20 A kérdező kommentje:

Nálunk is ilyesmik voltak, amit az utolsó írt. Pl. nyers tojással dobáltak, lisztet meg cukrot szórtak a fejünkre, mézet öntöttek a hajunkra.

De voltak durvábbak is. Az egyik lánynak lenyúlták pár pólóját és azzal kellett pár embernek valami festékes hülyeséget játszania, persze tönkrementek a pólók, a lánynak meg nem maradt utolsó napra tiszta pólója. Amikor lecseszte őket ezért, akkor meg azzal mentegetőztek, hogy előre szóltak, hogy csak olyan ruhát vigyünk, amit nem sajnálunk…

Volt olyan is, hogy éjszaka kirángattak minket kis csoportokban, egyenként fel kellett mennünk egy ilyen kilátóba és mindenkinek más hülyeséget kellett kiabálnia fentről. Egy másik lány tériszonyos, mondta, nem akar felmenni, de azért kényszerítették, fent elsírta magát, a végzősök meg röhögtek rajta.

Egy srácnak beleszórták a gyógyszerét (!) egy tálba, amiben kövek voltak és ki kellett válogatnia. Persze azt a gyógyszert már nem vehette be, haza kellett mennie miatta. És a tanárok még ezért sem szóltak semmit (bár nem vagyok benne biztos, hogy az ilyenekről tudtak).

Egy másik fiú asztmás, ugyanúgy lefuttattak vele tíz kört, amikor kiállt, mert fulladozott, visszalökték, hogy fusson tovább.

Illetve egy napra mindenkinek elvették a telefonját, én az enyémet törött képernyővel kaptam vissza (nem én voltam az egyetlen). A kárt senki nem akarta megtéríteni, azt se tudtuk, ki csinálta, hogyan történt.

Szóval nem volt vicces, és én még olcsón megúsztam a betört képernyővel meg mézes hajjal a fenti példákhoz képest. Amik már nem is a szívatás kategória, mert mások egészségügyi állapotát veszélyeztették, csak azért, hogy röhöghessenek egy jót….

2022. aug. 24. 21:20
 15/20 anonim válasza:
100%
Hmmm. Ezeket olvasva igen, nyilvánvaló,hogy nem a közösségépítés állt a tábor/avatás fókuszában. És, ahogy jogosan számon is kéred, itt már a tanároknak kőkeményen be kellett volna avatkozniuk. Az életben is látni fogjátok majd, hogy a zsarnokoskodó emberek elmennek a végletekig,ha nincsenek leállítva időben. De legtöbbször elég határozottan nemet mondani, és meghátrálnak.
2022. aug. 25. 08:14
 16/20 anonim válasza:
100%

Nekem most van ket gyerekem gólyatáborban.

Az egyik 3 napos, nem ottalvós vannak kisebb szivatások,de a gyerekemnek tetszik.Az első nap gugolva kellett bemmenni a suliba a bejarattól a termekig.Azt mondta ez volt a legnagyobb szivatás.A DÖK-ösök normalisak.Ő most megy 9.-be.

A másik gyerekem hatosztályos gimibe megy.4 napos ottalvós a gólyatábor,szerintem ez sok egy 12 éves gyereknek.Nem érzi jól magat annyira.Paratlanul vannak a lányok,és valailyen feladatnál neki nem jutott lánypár.Sírva mondta el.

Tegnap este 11-kor rátörték az ajtót a szobajukra ordítozva a DÖK-ösök,hogy eltűnt az ofő keressék meg.Volt aki aludt már.

Ez nem poén..

Neki csalódás gólyatábor azt mondja és alig várja,hogy holnap jöjjön haza.

Igaz,ő nem volt meg ottalvós táborban,csak hazajövősben.Emiatt is nehezebb lehet.

2022. aug. 26. 13:35
 17/20 NTBS ***** válasza:
0%
Semmi.
2022. szept. 8. 14:30
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Igen nekem is rossz élmény volt. Amúgy se szeretek táborozni, de elmentem, mert anyám szerint ott fogok életre szóló barátságokat kötni. Egyikkel se beszélek azóta se😂

Én eleve azt is rosszul élem meg, hogy másokat szivatnak, bántanak. Mi értelme? Leverik az agressziójukat ártatlan embereken... Nekem is fel kellett kelni hajnalban tornázni meg ilyenek, megalázó játékok, haha de ku rva vicces...

Egyetemibe se mentem, egyrészt a rossz emlékek miatt, másrészt meg oké én is bulizós voltam akkoriban, de ez az "igyál rengeteget és vetkőzz le" dolog nekem nem jön be. Anyám még ekkor is jött ezzel a hülyeséggel, hogy ott lehet majd barátkozni, de apám tudta, hogy itt az ivásról meg a szexről szól minden úgyhogy mondta hogy ő megérti ha nem megyek.

2022. szept. 9. 08:13
 19/20 anonim ***** válasza:
78%

Nekem mind az egyetemi mind a gimis gólyatábor életem legnagyobb élményeinek egyike. Nálunk az egyetemin tiltva volt az alkohol, és nagy sikert aratott, szivatás volt, de nem megalázás(pl.: magázni kellet mindenkit, aztán kiderült, senki nem magáz senkit). Rengeteg csapatépítő játék volt, emelett foci, röpi, kosár. Jó kis csapat épült ki.

A gimis hasonlóan mindenféle csapatépítő programról szólt. Csapatversenyek(quiz), foci, röpi, kosár, túra. Ott dobtam be az egyik lányszobába egy békát, ami örök emlék.

Szerintem fontos, hogy legyenek gólyatáborok, csak szervezzék meg rendesen. Én nem vetem meg a piát, de ne arról szóljon egy gólyatábor, hogy folyamatosan isznak.

2022. szept. 12. 00:38
 20/20 A kérdező kommentje:
19, Az úgy tök jó lehetett egyébként. Én ugyan egyetemre még nem járok, de a gimis szörnyű volt az említett példák miatt. Pedig jó lett volna, ha rendesen megszervezik.
2022. szept. 12. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!