Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit gondoltok a gólyatáborokró...

Mit gondoltok a gólyatáborokról? Szerintetek van értelmük? (Gimnáziumira gondolok)

Figyelt kérdés

Most olvastam egy ilyen kérdést, azért jutott eszembe.

Azt hallottam, hogy az egyetemi gólyatáborok már csak az ivásról szólnak és leginkább azt hallom, hogy értelmetlenek. De mit szóltok a gimnáziumihoz?

Az enyém két éve volt, nekem sz.r élményként maradt meg. Három éjszaka volt, az alatt 12 órát jó, ha aludtam. Az egész csak arról szólt, hogy a végzősök szívattak, egyenesen megaláztak minket. Senkinek nem volt jó élmény. Szerintem akkor lenne értelme, ha tényleg ismerkednénk, ami alapból a célja lenne. Nálunk ilyen nem volt, a nevünket se mondtuk el, azét tudtad, akiét megkérdezted. Végig csak szívattak minket, de az egész végére voltak még olyan osztálytársaim, akikkel egy szót se beszéltem, sőt, a nevüket se tudtam. Találtam barátokat, de nem hiszem, hogy a gólyatábor ennyit jelentett volna ebből a szempontból.

Nektek milyen élmény volt? Ti mit gondoltok ezekről, van értelmük?

2022. aug. 23. 00:59
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
93%
Semmi értelmük nincs, azt sem értem miért vannak engedélyezve. Az alkoholizálásról meg egymás szopatásáról szól az egész, én se gimiben se egyetemen nem mentem és azok alapján amiket visszahallottam, nem is bántam meg.
2022. aug. 23. 01:04
 2/20 A kérdező kommentje:
Nálunk alkoholizálás ugyan nem volt, de mint írtam, nem volt jó élmény. Kb. az volt a lényege, hogy a végzősök kiélhessék a szadista hajlamaikat.
2022. aug. 23. 01:10
 3/20 anonim ***** válasza:
95%
Na igen, ez a szivatós dolog is érdekes. Én egyetemen kerek perec megmondtam mikor rákérdeztek hogy azért (is) nem megyek szakestre vagy minek hívták, mert ha ott velem valamelyik elkezdene szívózni, nem állnék jót magamért. Én ugyan nem vagyok egy búvalbélelt savanyú alak, de engem random idegen egyetemisták meg gimnazisták ne szivassanak semmi módon, nem érdekel hogy az számukra mennyire poén meg menő. Ösztönösen belém van kódolva hogy ha bármi módon ártani akarnak nekem akkor védekezni fogok.
2022. aug. 23. 01:15
 4/20 anonim ***** válasza:
95%

Nálunk be volt tiltva, mert pont előző évben volt belőle valami óriási balhé.

Tényleg feleslegesek; lehet hogy régen volt mögöttük tradíció, de manapság csak egy rakás pszichopata gyerek éli ki a "kreativitását" más gyerekeken.

2022. aug. 23. 01:16
 5/20 anonim ***** válasza:
7%

Mindig van pár szobanövény, akinek nem tetszik ez... Ja elhiszem, hogy nektek nincs szükségetek szociális hálóra, sem semmilyen társas szórakozásra, de az emberek többségének igenis jót tesz, ha egy ilyen kötetlen szórakozás alkalmával bontakozhat ki az új osztálytársai/évfolyamtársai/kollégái előtt.

Nekem is volt gimis gólyatábor és zárkózott emberként nagyon jólesett nem idegen arcok közé menni suliba. Pedig alapvetően nem éreztem magam komfortosan ezzel kapcsolatban.

Jártam olyan egyetemi szakra, ahol nem volt gólyatábor és semmilyen közösségi program a covid miatt és olyan szakra is, ahol volt... Sokkal rosszabb érzés volt olyan emberek között lenni, akikhez nem tudtam kapcsolódni, sokkal nehezebb volt boldogulni is egy kis helyi baráti kör nélkül. Sokkal kevésbé voltam motivált is, nem szerettem bejárni, tök idegen volt az egész közeg.

És ezt olyan emberként írom, aki a céges kötelező csapatépítő hallatán ahonnan felmondana. Szóval tényleg nem egy mániákus extrovertált vagyok. De nagyon nem oké az, amit mostanában az emberek, főleg a korosztályom művel a szociális fóbiái által hajtva.

Nem értem, miért kell mindenre fújolni és utálkozni, amiben más emberekkel veszel részt.

2022. aug. 23. 01:45
 6/20 A kérdező kommentje:

Kedves #5, egyáltalán nem azzal volt itt a probléma, hogy emberekkel kellett lenni.

Én extrovertált vagyok, szeretek bulizni is, emberek között lenni. Nekem az volt a bajom, hogy konkrétan 14-15 éves GYEREKEKET undorító módokon aláztak meg. Nem az osztálytársaimmal volt a probléma, tök jó közösség. Az a baj, hogy akkor meg se ismertük egymást, csak tűrtük, hogy kínozzanak minket. Egy csomó osztálytársamnak ezzel el is vették a kedvét az egész gimitől. Szóval nem az emberekkel volt a probléma, hanem a “programokkal”. Ne forgasd ki, amit írtam, nem azt akartam mondani, hogy én utálnám az embereket vagy velük lenne bajom, és szerintem a válaszolók sem.

2022. aug. 23. 02:00
 7/20 anonim ***** válasza:
98%
Utáltam, nincs értelme, fölösleges.
2022. aug. 23. 05:57
 8/20 anonim ***** válasza:
82%

Én a Széchenyi Egyetem gólyatáborán voltam 6 éve és a miénk nagyon jó volt.

Egyáltalán nem szivatott senki.

Ittunk persze de nagyon sok embert, oktatót megismertünk.

2022. aug. 23. 05:59
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Mekem a gimis jó volt. Csak a mi osztályunk volt, olyasmi volt, mint egy osztálykirándulás. Nem a szivatásról, hanem egymás megismeréséről szólt.

Szerintem van értelme, csak jól kell csinálni. De ez sokmindenre igaz.

(2016-ban volt a gimis gólyatáborom)

2022. aug. 23. 08:23
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Hatévfolyamos gimibe jártam. Én hetedik elején nagyon élveztem a gólyatábort és a mai napig jó szívvel emlékeztem rá. Tizedik elején mi szerveztük a gólyatábort. Egyáltalán nem voltak megalázós feladatok, mint amiről a fenti hozzászólásokban írnak. Nálunk a tanárok moderálták a feladatokat.

A tesóm az Apáczaiba jár és neki sem voltak megalázós feladatai a gólyatáborban.

Az egyetemi gólyatábor megás tészta.

2022. aug. 23. 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!