Mennyi idősen lehet az ember tanár?
Lehet, hogy rossz kategória hehe...
Mennyi idősen lehet legfiatalabban tanár az ember? (Ez aztán a fogalmazás XDDD)
Írok egy könyvet watty-ra és ahhoz kell egy fiatal tanár. Nem tanár x diák sztori lesz, csak az egyik karaktert tanárnak terveztem :D
Ugyanannyi idősen lehet középiskolai és általános iskolai, vagy az egyik képzés hosszabb? Azt tudom, hogy az alsós és a felsős tanár más képzést kap, ezt sokszor mondták általánosban, vagy nem így van? :D
Figyelj egy osztatlan tanárszak 5 év, ha okosan haknizik az emberünk egyetemi körökben (értsd meghúzza magát, teljesít, kicsit nyal, ahol kell), akkor el is végzi 5 év alatt, szóval, magyar rendszer alapján 18+5=23-24 évesen már lehet valaki tanár
De a jelen helyzetben olvastam már olyat, hogy nyelvtanárokat tanári diploma nélkül kerestek pl. Szóval bármi lehetséges
Sőt, könyvet írsz, meg is csavarhatod, hogy a tanár olyan szinten zseni, hogy az 5 helyett 4 év alatt végzett.
Azért figyelj arra is, hogy Magyarországon játszodó történet, vagy külföldi. Sokan el szokták rontani, hogy egy amerikai középiskolában osztályok szerint vannak beosztva a diákok, holott ez nem igaz. A legtöbb amerikai középiskolában úgy határozzák meg az órarendüket a diákok. Hasonlóan, mint az egyetemeken.
Szóval itt erre is figyel, mert az oktatás más és más, és szerintem külföldön máshogy zajlik egy tanárképző, mint itt Magyarországon.
Magyarországon játszódik, és az iskolának nem szenteltem nagyobb szerepet, esetleg egy-két diáknak, de a tanár is csak mellékszereplő lesz.
Köszönöm a válaszokat! <3
Egyetemen gyakvez bárki lehet. Én először 20 évesen voltam az (másodév, nem tanárszak).
Van ismerősöm, aki alapképzés után ment ilyen helyettesítő/óraadó tanárnak középiskolába. (tehát kb 22 évesen) mindezt 1-2 éve, tehát az "új rendszerben" csak ekkora a tanárhiány.
Van olyan professzorom, aki az anyjával irattatta alá az egyetemi tanári (talán csak gyakvezi) szerződését, mivel kiskorú volt még (egyetemen, de egy kivételes zseniről van szó, ez nem általános). Btw 16 évesen kezdte az egyetemet. De már 30 biztos elmúlt, szóval ez nem ma volt, de nem tudom pontosan mikor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!