Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mennyire hatékony az esti...

Mennyire hatékony az esti gimnázium? Tudnátok tanácsot adni?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy művészeti szakgimnáziumban tanulok 11. évfolyamban. Még év elején volt a művészettörténet tanárommal egy konfliktusom, ami továbbra is kihat a kapcsolatunkra. Erről a tanárról mindenki tudja, hogy arról híres, hogy buktat. Előző évben mindenki 4-es, 5-ös volt, amikor más tanárunk volt, ennél a tanárnál jó, ha a társaság nagy része 2-es. Sajnos nekem nem az erősségem ez a tantárgy, tényleg igyekeztem ennél a tanárnál, de nem megy, és nem is ad lehetőséget arra, hogy javítsak, hogy a kettes meglegyen. Ennek eredményeképpen nagyon gondolkozok, hogy jövőre átmenjek esti gimnáziumba, viszont ott nem tudom hogy milyen esélyeim vannak. Mert a művészettörténet ellenére teljesen rendben van a többi tantárgy. És az érettségi után én mindenféleképpen szeretnék továbbtanulni.

Beszéltem ezelőtt egy gimnáziumi igazgatóval, és sajnos azt mondta hogy nincs lehetőség oda átjelentkezni, mert annyira más a két iskolának a tanmenete. Ő javasolta az esti gimnáziumot.

Tudnátok segíteni? Mert én egyáltalán nem vagyok ezzel tisztában, hogy például milyen tantárgyak vannak ott, amiket köteles vagyok tanulni, illetve hogy mennyire hatékony az oktatás?

Köszönöm szépen a válaszokat!

2022. jún. 8. 10:07
 1/3 anonim ***** válasza:
87%
Hát én estin érettségiztem, igaz 1993-ban. Kb. ugyanazt tanítják, csak délutáni időpontokban. Ha még fiatal vagy inkább egy másik nappali suliba menj át valahová, ott több idő jut rád.
2022. jún. 8. 10:41
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Katasztrófa. Most fogunk szobelizni. Nyelvtan és angol óránk nem volt. Délután a tanárok is fáradtak tanítani, nem annyira összeszedettek. Meg csak muszájból vállalták el plusz pénzért. Volt amelyik ezt el is mondta nekem. Hogy fáradt inkább pihenne már de hát kell a pénz. Na amilyen az oktatás olyannyira nehéz az érettségi. Mi ugyanazt írtuk, ugyanúgy felelunk csak jóval kevesebb tananyagot adtak le nekünk.
2022. jún. 8. 11:25
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Én is most fogok szóbelizni, szintén estis vagyok. Nálunk hétfőn meg szerdán van tanítás délután 4-től este 8-ig. Engem szakmunkásból is simán átvettek 11. osztályba, annyi volt csak hogy osztályzó vizsgát kellett tennem kémiából és fizikából, 9 és 10.-es anyagból. Szerintem ha tudsz magadtól tanulni, akkor nem olyan nagy dolog, ugyanis 8-10 óra munka mellett ez a délutáni 4 tanóra sajnos nem sok mindenre elég. Nekünk le sem tudták adni a teljes tananyagot (mondjuk főleg tanárhiány miatt, a 20-ból kb 8 tanár mondott fel nemrég), szóval itt javarészt neked kell tételeket kidolgoznod, illetve tanulnod. 3 vizsga van egy évben, ezeknek a jegyéből tevődik össze az évvégi jegy. Az első az november elején kb, a második vagy január vége vagy február közepe, a harmadik pedig június elején van. Minden vizsgának van írásbeli és szóbeli része. Nálunk így működik, de gondolom ahány iskola annyiféle képpen lehet.
2022. jún. 8. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!