Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért van az, hogy emberek...

Miért van az, hogy emberek dolgozat előtt mindig mondják, hogy nem tanultak, közben meg csillagos ötöst írnak?

Figyelt kérdés
Nagyon idegesítő, hogy nem lehet elismerni, hogy készültek a dolgozatra, helyette nyafognak.

2022. máj. 30. 15:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
94%
gondolom azt akarják ezzel elérni, hogy ők még így is zsenik, hogy nem tanultak... közben egész éjjel a könyvet bújták persze, nekem is volt egy ilyen osztálytársam annó
2022. máj. 30. 15:17
 2/12 anonim ***** válasza:
51%
Sosem tudtam 10 percnél tovább tanulni, egész középiskolaban nem tanultam semmit, de ettől még volt hogy ötöst írtam, mert odafigyeltem órán, és ha kicsit is érdekelt, meg tudtam jegyezni a tananyagot.
2022. máj. 30. 15:19
 3/12 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem sokan ezzel akarnak 'beilleszkedni', mert a fiatalok között sokszor elvárás, hogy ne legyél stréber. Sok felnőtt is büszkén hangoztatja, hogy ő hülye matekból vagy kémiából.

Nekem egyetem során volt sok olyan barátom, aki elismerte ugyan, hogy tanult, de így is hisztizett mindig, hogy meg fognak bukni, mert nem tudnak semmit, aztán írtak egy ötöst. Ott sokszor önbizalomhiány is volt a háttérben, mert tényleg nem látták reálisan a tudásukat.

2022. máj. 30. 15:26
 4/12 anonim ***** válasza:
69%
Nem akarnak strébernek tűnni, akiket mindig köpködnek.
2022. máj. 30. 15:27
 5/12 anonim ***** válasza:
82%

hogy ne legyen az hogy kérdezgetnek tőlem...

valamint azt mondom tanultam és akkor 2-es lesz vagy 1-es és megy a röhögés

sokkal jobb úgy ez mögé "elbújni" hogy nem tanultam én se

2022. máj. 30. 15:43
 6/12 DeMoR ***** válasza:
76%

Sokkal inkább arról van szó, hogy sokan, akik ilyen "5.0-ás" feelingű diákok, hogy a 150%-ot sem tartják elégnek. Aztán hiába készültek sokat, szimplán azt mondják, hogy nem volt elég (gyakorlatilag az ő mércéjük szerint). Valóban idegesítő tud lenni, ha valaki önbizalom hiányos, hisz "há legyen má büszke arra, amibe jó..", de sajna ez nem ilyen egyszerű. Hisz akinek önbizalom hiánya van, annak mondogathatod, hogy "legyél má magabiztosabb.." stb. :D

Szóval sokszor önbizalom és nem átlagos mércék állhatnak a háttérben. ^^

2022. máj. 30. 15:53
 7/12 anonim ***** válasza:
20%

Hogy jön egy szimpla hazugsághoz az önbizalomhiány?

Az nem önbizalomhiány, ha én tanultam, és azt hazudom, hogy jaj én nem tanultam semmit...

Kettőnek köze sincs egymáshoz.

Önbizalomhiány az az, hogy ha fél, hogy szarul fog menni, közben meg simán megy, de akkor nem azt mondja, hogy semmit se tanult, max hogy alig tanult vagy valami.

Ez max ilyen felvágás akar lenni, abból is a szarabbik.

2022. máj. 30. 16:05
 8/12 anonim ***** válasza:
96%
Aki rendesen készül az pontosan tudja, hol vannak a hiányosságai, és fél, hogy a számonkérés pont azokra világít rá. Most képzeld el, hogy három órát tanulsz kémiára, kened vágod a vegyületek tulajdonságait, felhasználását, de a számolás az istenért se megy. Az egészet tekintve hármasnál jobbra nem számítasz, de pont mázlid van és szinte csak elméletből áll a dolgozat. Kanyarítasz egy ötöst, de te tudod, mennyi mindent nem tudsz. Viszont a többiek azt hiszik mindent tudsz, nem értik, mitől féltél. :(
2022. máj. 30. 18:02
 9/12 anonim ***** válasza:
94%

A, Nem bíznak magukban; B, Nem bíznak magukban, így a másiktól várnak bátorítást; C, Ravaszkodnak; D, Jól puskáznak.

Amúgy ez a nép, ország a felnőtteknél is ilyen: "Én nem az Y pártra szavaztam, mert nem szeretem őket", aztán a választási eredmények hót nem ezt mutatják sosem...

2022. máj. 30. 19:32
 10/12 anonim ***** válasza:
89%

A. Mert nem akarja, hogy róla puskázzanak.

B. Mert bár tanult, de a tananyag nem áll hozzá közel és nem biztos magában.

2022. máj. 30. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!