Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit szóltok ahhoz, hogy egy...

Mit szóltok ahhoz, hogy egy tanár nem sztrájkol, hanem a tiltakozást abban meríti ki, hogy lényegesen visszavett a követelményből, jobb jegyeket ad, így nincs feszültség a szülőkkel diákokkal?

Figyelt kérdés
Mezőgazdasági iskolában magyar tanárnő erre a félévre nagyon megenyhült. Eddig sem volt szadista, de jelenleg aki valami minimális érdeklődést mutat az irodalom iránt, órán tisztességesen viselkedik, nem puskázik, az már négyest biztos hogy kap, aki még otthon is tanul magyart, és nagyobb részben okos gondolatai vannak, az már ötös. Miután a diákok ehhez a hozzáálláshoz vevők, könnyen lehet, hogy nem lesz egyik osztályban sem hármas. Régebben ennél a tanárnőnél azért a négyes is komoly eredmény volt,és volt bizony kettes osztályzat is.

2022. máj. 29. 10:06
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
88%

#10: Leszögezném elöljáróban, nem én vagyok tanár, hanem anyám.

Pontosabban általános iskolai tanítónő.

Amit te leírsz létezik, akinek ez nem tetszik, elviszi a gyerekét jobb, 6,8 osztályos gimibe siránkozás helyett.

De ahogy írod, előfordul, de nem azért, amit gondolsz. Egyszerűen a tanárok szakmailag lehetetlenültek el az utóbbi bő 10 évben már. Nem írnék regényt. A lényeg, hogy a tanárnak semmi érdemi mozgástere nincs már, sem fegyelmezés, sem szankcionálás se semmi terén. A szülő nem nevel "embert" a gyerekéből, hanem a tanárt ellenségként kezelve, tőle várja el, hogy az alap dolgokra képtelen és társas kapcsolatokra alkalmatlan gyerekekből faragjon valamit, úgy hogy közben a gyerektől továbbra sem várhat el semmit, a gyereknek "mindent szabad". És ilyenből van a 20 fős osztályban 10, van 2, aki minden kétségen kizáróan SNI-s lenne, de ugye integrálni kell, van 3 akit buktatni kellett volna, de azt sem lehet. Ott van 2, akivel foglalkozik a szülő, de hiába, ott van 1 aki zseni tényleg, meg 2 akiből lehetne valaki, ha a tanárnak lenne mozgástere, a szülő odafigyelne rá, ahogy kell.

Na ebből a sz/rból kellene várat építeni. És ez egyszerűen nem megy, pénztől függetlenül.

2022. máj. 29. 13:36
 12/26 anonim ***** válasza:
15%

11-es, ne hasbarázzál légyszi. Bőven elég, ha az anyagot leadja, de még az is derogál némelyiknek. Ezt a hülye dumát nyomjátok a minisztériumban, de már ott sem veszik be. Azért is keményített be a kormány, mert tudják hogy hazudnak. Persze van egy két kivétel a tanárok közt, vannak köztük tisztességes emberek, csak kevés. A többség kutyaütő és lusta.

Ahová mi járunk, nyugodt, gazdagabb környék, kisebbség mentes mondhatni. A tanároknak nem a fegyelmezésre megy az idejük, magyar gyerekek járnak az osztályokba, nincs balhé, vagy ilyesmi és mégsem adja le az anyagot sem, csak átfutnak rajta.

Milyen mozgástér kellene. Ott a mozgástér a katedráig, fel kell készülni az órára, leadni az anyagot, aki nem érti, annak elmagyarázni, majd számon kérni. A leckét, meg a többit nem viszik fel a krétába, ha rákérdezek, megsértődik. Egyszer beszélőre hívott az egyik ofő, mert üzengetett a gyerekkel én meg vissza üzentem, hogy ne üzengessen, felnőtt ember. Leakart alázni szegény, de nem jött neki össze.

2022. máj. 29. 15:03
 13/26 anonim ***** válasza:
65%
Ja, 10-es voltam
2022. máj. 29. 15:03
 14/26 anonim ***** válasza:
89%

Annyira undorító stílusban írsz, te állítólagos mérnök, pedig 11 olyan szépen válaszolt neked, hát én nem fogok. Megérdemled, hogy nem tanítják a gyerekedet. Ez a szomorú igazság. Egyrészt azért, mert "mérnök" létedre nem látsz tovább az orrodnál, és a tanárokat hazugozod. Másrészt azért, mert semmi empátia nincs benned. Harmadrészt, mert neked mint szülőnek is ott kellett volna lenned a tüntetésen, ha valóban fontos lett volna neked, hogy jobbak legyenek a körülmények.

Abszolút alá tudom támasztani, amit 11 írt, pedig nem is lennék közvetlenül érintett... csak épp követem a pedagógiai módszertani fórumokat.

2022. máj. 29. 15:13
 15/26 anonim ***** válasza:
5%

14-es, nem csak az enyémeket nem tanítják, csak mi megoldjuk. De van aki nem tudja és annak a gyereke nagyon ráb@szik majd.

Mi van, nem tetszik az igazság? A társadalomból jóformán már senki nem áll a tanárok mellett. Mit gondolsz, miért?

10#

2022. máj. 29. 15:29
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
#11-nél a pont. Nekünk áldott jó magyar tanárunk van, az a típus aki tényleg szereti a tárgyát. De 3 év alatt az osztálytársaimnak nevezett csürhe olyan szinten ellehetetlenítette a munkáját, hogy márcsak elküldi nekünk a vázlatot, mi meg lemásoljuk a telefonról. Ebből áll az óra. Előtte próbált magyarázni, mesélni nekünk dolgokat amik a könyvből kimaradtak, feladatokat kitalálni hogy kicsit interaktív legyen az óra. De mindig az lett belőle hogy én meg még 3 gyerek az első sorban előrehajolva próbáltuk meghallani amit mondott, a 25 üvöltő gyerek mellett, akikre nem hat a kiabálás, tanári szék földhöz csapkodása, szaktanári, órai munka egyes. És itt ki is merültek a tanár fegyelmezési eszközei. Biztos vagyok benne hogy rengeteg ilyen tanár van még, akik egyszerűen belefáradtak és már nem érdekli őket ha szart se tudnak a gyerekek.
2022. máj. 29. 15:31
 17/26 anonim ***** válasza:
86%

"Tisztelt" Mérnök Úr!

Ön aztán nagyon jól látja a helyzetet, csakúgy, ahogy az egész Fidesz, csak hát menetiránnyal szemben kéne ülni azon a bizonyos lovon.

Ha ellehetetlenítik a tanárokat, fizetéssel, kormányszinten ellenségképet csinálnak a tanárokból, pl. olyan hazug kijelentéssekkel, hogy az egész nyár az övék, jó dolgukban azt se tudják, hogy mit csináljanak, stb., nem kell csodálkozni, hogy a pálya egyre kevésbé vonzó, következésképpen egyre kevesebb a tanár, amiből az következik, hogy egyre alacsonyabb lesz az alkalmassági színvonal, és már-már ott tartunk, hogy 8 osztályos közmunkások fognak iskolában "tanítani" rendes tanárok helyett, mert azok inkább mennek máshova dolgozni. Sógorom matekot, fizikát és informatikát tanított. Képzeld, elment rendszergazdának nettóban többszörös fizetésért. Egy nagyon jó tanárt vesztettek el a gyerekek.

Sokkal több jó tanár volt, egy részük elhagyta a pályát, egy részük túlterheltség, stb. miatt kiégett, egy részük valóban eleve alkalmatlan, de sajna nincs meg a társadalmi megbecsültsége a pályának.

És igen, az is egy fontos dolog, hogy a motivációnál a pénzen és az elismerésen túl az is fontos, hogy az ember érezze, nem hülyeséget csinál, márpedig a nemzeti alaptanterv jelenlegi formában szar, és egyre szarabb.

De szerinted csak a tanárok a hibásak, és jól megmondtad neki.

2022. máj. 29. 21:14
 18/26 anonim ***** válasza:
94%

#12: Mi az a hasbarázás?

Egyébként jól bebizonyítottad, hogy pont te vagy az a szülői réteg, akire utaltam, akivel nem tud együttműködni a tanár, mert "ki ha én nem, megmondom, mi a frankó úgy is, hogy egyértelműen nem értek hozzá" És nem azt mondtam, hogy nincs rossz tanár, mert nyilván van, ugyanúgy, mint minden szakmában van kókler, de ez az összes tanárt lehúzó baromság egyszerűen nem igaz.

A többieknek köszönöm a megerősítést.

2022. máj. 29. 21:59
 19/26 anonim ***** válasza:
0%
Még LMBTQ ideológiát sem tanithatnak a gyerekeknek, és nemváltó műtéteket sem ajánlgathatnak, micsoda elnyomás...
2022. máj. 30. 10:16
 20/26 anonim ***** válasza:
89%

#19 Tudsz esetleg konrkét példát arról, hogy volt ilyen? Hol? Mindenesetre volt erről népszavazás, törvény, stb.

Természetesen a gyerekek védelmében - hát persze...

Akkor csak azt magyarázd el, hogy a gyerekvédelmi törvénymódosítás miért nem tért ki arra, hogy a gyerekmolesztáló egyházi személyeket, ill. azokat, akiknek akár gyónás útján, akár tettenérés útján, akár a sértett általi segélykérés útján tudomást szereznek az ügyről, és falaznak, miért nem büntetik, ill. miért nem tiltják el véglegesen a gyermekekkel stb. kapcsolatos munkáktól?

Erről miért nem népszavaztak?

Vagy ha már a Fidesz hozott olyan törvényt, hogy egy 14 éves fiúval szexelhet egy 90 éves faszi is, biztos sok fideszesnek bejön ez, megértem.

2022. máj. 30. 10:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!