Hogyan lehet két okos, gazdag főiskolát végző szülőnek, ilyen rossz gyereke?
Figyelt kérdés
A fiuk 16 éves, szakiskolás. Folyamatosan iszik, bulizik, cigizik. Nem tanul igazából semmit, csak nagyon keveset. Lenne lehetősége idegen nyelvet is tanulni könnyen, mert a szülei angolul, németül beszélnek. De, semmi. Folyamatosan csak halogatja, hogy tanul nyelvet. Mindig azt mondja, hogy majd ekkor, aztán semmit sem tanul. Hogyan lesz az ilyenből okos, gazdag ember?2022. máj. 14. 11:44
1/7 anonim válasza:
Minek legyen okos,gazdag. Így is mindene meg van. Jól érzi magát.
2/7 anonim válasza:
Te is egy adott sztereotípia alapján ítéled meg, hogy ki a rossz, meg ki nem. Mi van akkor, ha szerinte meg te vagy rossz? Van erre bármiféle objektív mércéd?
3/7 anonim válasza:
Az ilyen kérdéseknél felvetődik bennem, vajon tudja-e az illető, hogy egy gyerek sem magától lesz ilyen? Lehet akármilyen menő és sikeres a szülő, ha egyszer nem tud/akar gyereket nevelni, jobb irányba terelgetni.
4/7 anonim válasza:
Úgy, hogy a diploma mellé (hacsak nem gyermekek pszichológiájából vagy pedagógiából kapta) nem lesznek rögtön jó szülők, akik meg tudják értetni a gyerekkel, miért nem túl előnyös így viselkedni. Ez ilyen egyszerű.
5/7 anonim válasza:
Valószínűleg a szülei a nagy gazdagság közepette elfelejtettek időt szánni a gyerekre.
6/7 anonim válasza:
Én pl. faterom családjára hasonlítok. Csupa tanár meg diplomás. Én mégis hülye maradtam, mert a nagy "okosságukban" apám pl. borzalmas szülő volt. Szerinte mindent megoldott, ha üvöltözik egy sort, elver minket, aztán majd akkor nekiállunk tanulni az anyagot.
Nem arra celzok, hogy a gazdag fiút is verik, ők talán a lónak a túlfele, az elkényeztetik materiális javakkal és nem is nagyon szakítanak érdemi időt a gyerekükre. Lehet.... De lehet tévedek, aztán csak lusta.
7/7 anonim válasza:
Gimiben volt egy ilyen osztálytársam. Az ő esetében az volt, hogy a szülők nem igazán foglalkoztak vele, nem nevelték kellően és a végére elég "nekem mindent szabad" mentalitás uralkodott benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!