Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mennyire problémás, ha egy...

Mennyire problémás, ha egy középiskolai tanárnak orrpiercingje van?

Figyelt kérdés
2022. máj. 5. 15:35
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
68%

És mégis hol lenne ez a házirendben?

A diákok ruházatát taglalja általában. Azt is jogtalanul.

2022. máj. 15. 21:04
 22/27 anonim ***** válasza:
0%

Jogtalan...muhaha.

Beiratkozáskor a kiskorú diák szülője/törvényes képviselője ÖNKÉNT ALÁÍRJA, hogy a házirendet elfogadja és magára/kiskorú gyermekére nézve kötelezőnek tartja.

Ez egy önkéntesen aláírt teljesen jogszerű polgári szerződés, ugyanúgy, mintha egy cég előírná, hogy elfogadod ezt vagy azt a dresszkódot. Nagyon ugrálsz, akkor rászállunk a gyerekre és úgyis lehet találni valamit, hogy eltanácsoljuk.

Nem érdemes ezzel szórakozni, legfeljebb a gyerek majd telerakja piercinggel magát az egyetemen vagy a érettségi után, ha ez élete nagy problémája.

Lehet, hogy egy állami iskolában, ahol körzeti beiskolázási kötelezettség van, lehet jogászkodni ezzel, de ott általában amúgy is beleszarnak a dresszkódba, egy ilyen iskolában általában a kollegák örülnek, ha a diákok bennt maradnak iskolaköteles korig nagyobb probléma nélkül, ha az átlagmeg jobb 2-esnél, már örömünnep megy.

Pedagógusként eddig csak olyan iskolákban dolgoztam, hogy nem volt körzeti beiskolázási kötelezettség, volt valamiféle dresszkód a házirendben és nem is volt ezzel nagyobb probléma (max 1-2 intő, de általában egy osztályfőnöki vagy igazgatói beszélgetés meg szokta oldani a dolgot.)

2022. máj. 15. 23:54
 23/27 anonim ***** válasza:
75%

Arra írtam, hogy jogtalan, hogy törvényileg szabályozva van, hogy mibe szólhatbsk bele az iskolák. Márpedig a tanulót megkülönböztetni, hátrányban részesíteni bármilyen megjelenés alapján törvénytelen. Hiába írnak bele mindem fszságot a házirendbe, attól meg nem lesz jogerős, mivel nem írhatsz bele helyi szabályozó eszközbe olyat, ami felsőbb szintű törvénnyel ellent mond.

Azt is beleírhatom a házirendbe, hogy ha káromkodik a gyerek, felpofozom. Alá is írhatod, de ha ezzel feljelentesz, én fogok szívni.

2022. máj. 16. 07:34
 24/27 anonim ***** válasza:
75%

Az meg, hogy az iskolák intőt adnak megjelenésért, nonszensz :D

Rosszabb lesz attól a gyerek? Tiszteletlenebb, esetleg kevésbé tudja a pitagorasz tételt?

Szánalmas egy rendszer. Mondom ezt úgy, hogy tanár vagyok én is, piercinggel, tetoválással.

2022. máj. 16. 07:36
 25/27 anonim ***** válasza:
32%
Ismerek agyon tetovált, kigyúrt tesi tanárt is. Szerintem az ilyen cirkuszi lovak már kissé megbecstelenítik a tanári szakmát. Én nem tudnák felnézni egy ilyen tanárra, számomra ezzel a feltűnési viszketegséggel már komolytalannak hatna.
2022. szept. 24. 13:50
 26/27 anonim ***** válasza:
48%
Tudnék
2022. szept. 24. 13:51
 27/27 anonim ***** válasza:
Hiányszakmák esetén elnézendő szerintem.
2022. szept. 25. 06:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!