Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit tegyek ha fotózgatnak az...

Mit tegyek ha fotózgatnak az osztálytársaim?

Figyelt kérdés

Rendesen kínosan és szorongva érezzük magunkat többen is emiatt. Néhányan az osztályból egy kis klikket alkotva beszélnek ki mindenkit. Fotózgatnak másokat (minket) az osztályban és gondolom egymás között röhögnek a képeken. Mit tegyünk? Hiába vagyunk 12-en az 5 ellen, egyszerűen nem tudunk elleni mit tenni.

Gondoltuk, hogy kinövik, de már 2 éve ez megy.

2022. ápr. 27. 16:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
91%

Amikor így hosszú-hosszú válaszok után nem reagál a kérdező, akkor feltételezhető, hogy vagy eleve kamu, vagy mégse olyan komoly a probléma.

De ha mégis igaz, szerintem akkor ha már 2 éve tart a dolog, az lenne a legegyszerűbb, ha csak simán rájuk hagynátok, mintha semmi nem történt volna, előbb-utóbb csak-csak megunják. Gondolom, látják rajtatok, hogy idegesek vagytok tőle, ezért csinálják. Nem kell velük foglalkozni. Nyilván az más, ha kiteszik nyilvános helyre úgy hogy felismerhetőek vagytok rajta, ebben az esetben jelentsétek a képet a Facebooknak, vagy az üzemeltetőnek ahova kikerült, de amíg csak maguk "szórakoztatják" vele, addig én már leszarnám a továbbiakban - ha már 2 éve hülyülnek. Előbb-utóbb csak-csak megkomolyodnak majd. Gondolom ilyen 13-14 évesek lehettek, és a 12-en lányok vagytok az 5 fiú ellen. Hát igen, ebben a korban ez ilyen, sajnos...

2022. ápr. 27. 18:03
 12/16 anonim ***** válasza:
83%
Most ez nem tudom hogy a Kispista által készített fényképekre is vonatkozik-e, vagy csak arra amiket a tanárok készítenek, de azért leírom mivel sokan javasolták a feljelentést. Velünk első év szeptemberében aláíratták, hogy az iskola területén külön beleegyezés nélkül készülhetnek rólunk fényképek, és ezeket felhasználhatják (pl egy pályázatba, vagy az iskola Facebook oldalára kitehetik). Szóval elvileg nálunk ez nem törvénybe ütköző, mivel aláírtuk, és szerintem nem csak ebben az 1 iskolában van ez. De ha hülyeséget mondtam, elnézést kérek.
2022. ápr. 27. 18:53
 13/16 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Először is a 11-eshez szólnék.

Sajnos nem kamu a helyzet, én lennék a legboldogabb, ha így lenne.

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a hosszú, tartalmas válaszokat. Tervezek beszélni az osztályfőnökkel, ha onnan nem oldódik meg a probléma, akkor pedig megyünk tovább a helyzettel.

12-esnek pedig: velünk is írattak ilyet alá, de ez nem az osztálytársak által vonatkozott képekre vonatkozik. :)

2022. ápr. 28. 12:56
 14/16 A kérdező kommentje:
Oh és hozzátenném, hogy 16 évesek vagyunk átlagban
2022. ápr. 28. 13:02
 15/16 anonim ***** válasza:
19%

#11 vagyok

Rendben, elhiszem, hogy nem kamu, ugyanakkor amit alatta írtam azt tartom. Röviden: ha ennyi idő alatt nem oldódott meg, mostmár az a legjobb, ha leszarjátok. Tudomást se vesztek róla.

2022. ápr. 28. 13:44
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

"Velünk első év szeptemberében aláíratták, hogy az iskola területén külön beleegyezés nélkül készülhetnek rólunk fényképek, és ezeket felhasználhatják"

Feltételezem, hogy ez inkább a különböző rendezvényeken (évnyitó, évzáró, gyereknap, stb.) készített, amolyan hivatalos jellegű, iskola által készített fotókra vonatkozik, azon oknál fogva, hogy lehessen ilyesmiket tartani. Kétlem, hogy az ettől legális lenne, hogy Pistike szórakozásból/provokálásból fotózgatja Marika seggét :D

2022. ápr. 28. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!