Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért hiszik azt a tanáraim,...

Miért hiszik azt a tanáraim, hogy direkt butábbnak tettem magam, csak mert nem sűrűn jelentkezek, ha tudom a választ?

Figyelt kérdés

Nagyjából csak akkor jelentkezek, ha senki más nem tudja a választ és már kínos, vagy ha úgy van feltéve a kérdés, hogy aki tudja, az ötöst kap. Ennél csak akkor vagyok aktívabb, ha jó benyomást kell kelteni, mert mondjuk év eleje van, és új tanárt kaptunk.

Szimplán annyi az oka az "inaktivitásomnak", hogy nem tesz különösebben boldoggá, hogy valaki megdicsérjen, azzal meg tisztában vagyok, hogy mást meg szomorúvá tesz, ha csak ötvenszer mondhatja el a jó választ. Szóval nem látom értelmét, hogy elvegyem a lehetőséget. Magamban tudom, hogy tudom a választ, amikor el is hangzik mástól, akkor magamban örülök, hogy amúgy tudtam volna, de ennyi.

Viszont több tanárom is folyamatosan szóvá teszi a gimiben, hogy amúgy nem vagyok olyan buta, mint amilyennek próbalom tettetni magam. Csak nem értem miért hiszik azt, hogy butának tettetem magam, amikor amúgy sporton kívül nagyjából mindenféle versenyre elmegyek, amiről amúgy kb mindenki tud, mert az ilyeneket minden reggel bemondják a sulirádióba, ha bárki is részt vesz bármin, főleg, ha van eredménye, én meg azért többször értem el eredményt, mint ahányszor nem. Szóval nem tudom, hogy ezzel ki előtt akarnék hülyének tűnni...

2022. ápr. 12. 07:46
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Alapból nincs semmi plusz abba, hogy jelentkezik minden alkalommal az ember. Önmagában még csak a szimpátiát sem növeli azon a szinten. Ott van a másik színötös tanuló, aki mellette még szuper közvetlen, extrovertált, bármikor lenyom már-már baráti csevegést a lazább tanárokkal. Nyilván nagyobb szimpátiát vált ki egy ilyen személyiség. Akkor is a közvetlenebb, humorosabb diák lesz a szimpatikusabb, én pl kb sosem vagyok kedvenc, akkor se, ha jelentkezek mindig. Teljesítmény alapján kedvenccé válni nem ad nagy előnyt, ha ritkán, véletlenül összejön se. Egyszer voltam így kedvenc, annyit értem el vele, hogy tőlem 100% lett elvárva, ha nincs meg akkor osztály előtt megalázás. Szimpátia előnyt, a suliba legalábbis, a személyiség ad, a jó eredmény csak pluszpont.

A leggyengébb tantárgyi átlagom 4,67 volt. Szerintem semmi szükségem nem volt a nagy szimpátia-előnyre.

2022. júl. 16. 13:42
 22/25 anonim ***** válasza:

Azt kellene megértened, hogy az esetek döntő többségében NEM te diktálod a szabályokat.

Nem: TÉNYLEG nem te diktálod.

Jelen esetben VAGY jelentkezel - VAGY el vagy könyvelve lusta, lógós diáknak.

EZ a két lehetőséged van.

Függetlenül attól, hogy mennyit szájalsz most itt.

2022. júl. 16. 14:50
 23/25 A kérdező kommentje:

Amúgy te érted a szavakat, amiket írok? Hol említettem egy fél mondat erejéig is olyat, hogy lustának lettem elkönyvelve? Ezt egyedül te állítod. Én azt írtam, hogy azt feltételezik, hogy butának színlelem magam.

Az meg mellesleg felettébb szórakoztató, hogy nem létező szabályokra hivatkozva kezelsz deviánsként, és ezt szánalmas módon pejoratív kifejezésekkel próbálod megerősíteni.

2022. júl. 16. 19:05
 24/25 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy nem értetted jól, amit írtam.

Az is lehet, hogy érted, de csalni akarsz.

Döntsd el te.

Ennyi segítséget kaphattál az élettől, ezt oszd be.

Több nem lesz.

2022. júl. 16. 19:14
 25/25 A kérdező kommentje:
Értem mit mondasz, csak semmi köze a kérdéshez. Nem létező problémára válaszolsz (lustaság), nem létező szabályokra hivatkozva
2022. júl. 16. 20:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!