Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Tényleg lehet emiatt bármi...

Tényleg lehet emiatt bármi problémája egy tanárnak?

Figyelt kérdés

Adott egy pályakezdő férfi tanár, éppen az első év, hogy tanít. A tanévben utoljára van órája az egyik végzős, egyébként faktos, csak lányokból álló csoporttal, az óra végén megölelgeti az összes diákot.

Van-e értelme azon aggodalmaskodni, hogy ez a búcsúzás csukott ajtó mögött történjen, hogy még véletlenül se húzza rá az adott tanárra a gyermekmolesztáló jelzőt, csak azért, mert megölelget pár 18-20 év közötti lányt?

2022. ápr. 9. 22:04
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
Iskolai közösség függő
Egyéb (fejtsd ki kommentben)
21 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
95%
Hát én diákként krvára nem akarnék ölelkezni egyik tanárommal sem. Egy puszi vagy pacsizás vagy csokit/sütit vinni az oké, de kellemetlenül érezném magam.
2022. ápr. 9. 22:07
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Mi a bánatnak akarsz tinilányokat ölelgetni?

A tanár diák kapcsolat egy alá-fölé rendelt viszony, nem kell ölelkezni.

És igen, lehet, elég csak eg kicsit picsáskodni valakinek, meg postolni, kibeszélni a dolgot, minimális rosszindulat és máris ott a pletyka, és örülj ha ennyiben megáll a dolog. A mai túlvezért világban nem valószínű ennyiben marad

2022. ápr. 9. 22:12
 3/12 A kérdező kommentje:

Igazából én egy diák vagyok a csoportból, még mielőtt valaki jobban nekem esne, hogy mit képzelek magamról.

Illetve ezt az ölelés dolgot egy csoporttársam vetette fel alapból. Részemről nem tűnt kínosnak a szituáció, csak ez az aggodalmaskodó félmondat akadt be a tudatomba.

2022. ápr. 9. 22:16
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Wishful thinking ...😁
2022. ápr. 9. 22:23
 5/12 anonim ***** válasza:
14%

"Mi a bánatnak akarsz tinilányokat ölelgetni?"

18-20 Éves lányok nem igazán tini lányok már.

2022. ápr. 9. 22:32
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ez szokatlan gesztus tanár felé, és én is kellemetlenül érezném magam egy ilyen szituban. Több tanárom is van, akik pozitív hatással voltak rám, szívesen gondolok vissza az óráikra, stb., de még őket sem ölelném meg, így sem.

Szerintem jobb választás lenne sütni, vagy valamit venni neki.

2022. ápr. 9. 22:59
 7/12 A kérdező kommentje:

Igazából mostmár mindegy, hogy mi lenne jó választás, mert az ominózus utolsó óra ezzel az esettel már megtörtént. Teljes létszámú csoporttal már nem lesz több órarendi óra.

Részemről továbbra is fenntartom, hogy egyébként nem volt kellemetlen a légkör, csak ez a megjegyzés elhangzott ilyen félig poén-félig "valós veszély" jellegűen és nekem ez volt fura. Mármint nem volt eddig se jellemző általános iskola alsó tagozaton kívül, hogy nagyon megölelt volna bárkit is bármelyik tanár, maximum valami nagyobb sikeres verseny után, de akkor soha nem merült fel ilyen irányú aggodalom, hogy mit tudom én, az énekkart vezető tanárnőtől problémás lenne, hogy ölelgeti a diákjait egy eredményes fellépés után. Számomra mondjuk elég egyértelmű, hogy a minimum 50 feletti tanárnők esetében tényleg nem lett volna reális ilyesmin aggódni, független attól, hogy az akkori adott társaság még fiatalabb is volt, mint a kérdésben említett esetben. Csak nekem eddig ez egy tök természetes helyzetnek tűnt nagyobb eseménykor és meglepett ez a kósza aggodalom, és kicsit nem tudom hová tenni, hogy mennyire reális.

2022. ápr. 9. 23:19
 8/12 anonim ***** válasza:
55%
A puszi még rendben. Ha a tanár évvégén ajándékot kap vagy díjat oszt ki a lányokat két puszival illeti, a fiúkkal kezet fog. Az ölelkezés sok. De tegyük hozzá, hogy engem büdösnek csúfoltak az osztálytársaim és annyit mondták, hogy én is elhiszem magamról és mindig ideges leszek, ha arra gondolok, hogy megölelnek, mert biztos undorodni fognak tőlem.
2022. ápr. 10. 01:30
 9/12 anonim ***** válasza:
Kérdező, én ezt nem egészen értem. Milyen megjegyzés? Valaki megjegyezte, hogy be kéne-e zárni az ajtót, nehogy valaki meglássa, hogy bent ölelkeztek? Ha így volt, ti magatok tettétek gázzá a szituációt, szerintem semmi nincs abban, hogy utolsó óra alkalmából búcsúzásképpen megöleltétek egymást. Nyilván, nekem személy szerint kellemetlen lenne, de ha van olyan viszony a tanárral akkor tegyétek. Egyszeri alkalom volt, nem? Akkor mit kell aggodalmaskodni?
2022. ápr. 12. 13:51
 10/12 A kérdező kommentje:
A teljes szituáció úgy nézett ki, hogy óra végén valaki megjegyezte, hogy ez volt az utolsó közös óránk. Erre a tanárunk közölte velünk, hogy majd ballagáskor mindenkit megölelget. Erre az a csoporttársam megkérdezte, hogy miért nem most, aztán végülis belement a tanárunk, és neki volt olyan megjegyzése, hogy inkább csukott ajtónál, mert... Szóval nem a csoport tagjainak fordult meg a fejében, hogy ezzel lenne bármi probléma.
2022. ápr. 12. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!