Milyen verset írjak egy versenyre?
Holnapra kéne, egy nappal a verseny előtt meggondoltam magam, hogy inkább írok mást..
szerelmeset? vagy milyet? ti zsűriként milyent akarnátok? 😂
A kilencesre pedig ne hallgass, hiszen minden korosztály költőjének megvan a maga stílusa, lehet egy 15 éves nem fog olyan verseket írni, mint egy 30 éves.
Az a fő, hogy érdekel a költészet , foglalkozol vele. Ez már valami, amire alapozhatsz, hiszen az már látszik a verseidben, hogy sok verset olvasol, tehát átszik az, hogy próbálod a saját stílusodat megalkotni, másoktól okulva.
Arról se feledkezzünk meg, hogy kinek mi tetszik. Nekem Bánki Beninek a Balaton cím verse nem tetszik, miközben másk imádják, a versutcában el is helyezték Szárszón.
Ugyanúgy ha a könyvekre gondolunk, ha megkérdezed, hogy ki mit gondol Fábán Jankáról, van aki ponyvaregénynek titulálja az írásait, van aki zseniális írónőt lát benne.
A személyes véleményem szerint a verseidben a fő gond a rímekkel van, mert nagyon gyengének éreztem őket.
Próbálj úgy verset írni, hogy itt keress rímet
Az elején egy remek mankó és utána könnyebben megírod, segítség nélkül.
Kérdezőnek sikerült újra gondolni, a "szabad vers" fogalmát.
....nem kellett volna. :(
Én inkább a kommentektől vagyok elképedve. Nem értem, miért nem lehet a kérdezőnek sértések nélkül tanácsot adni.
Az építő jellegű kritikát meg lehet osztani anélkül, hogy a kérdezőnek beszólunk.
Lehet jól esik ilyen stílusban hozzászólni, de attól, hogy valaki nem boldog nincs feljogosítva arra, hogy másnak az önbecsülésében kárt tegyen.
Persze, tanuljon meg az emebr negatív kritikát kapni, de itt már túl lett lépve a határ.
Gondljatok bele, hogy a kérdezőnek ez hogyan esik. Megosztja a verseit és megalázzák őt.
A versírás során fejlődhetünk, inkább ebben kéne tanácsokat adni, hogy hogyan tegye a kérdező és motiválni arra, hogy írjon még és fejlődjön, gyakoroljon.
#13!
Két ilyen elképedés között gondolj bele, miért is kellene pátyolgatni annak a lelkét, akiben az önkritika és a reális értékítélet, még nyomokban sem fedezhető fel?
Vajon miért nem lehet valamire azt mondani, hogy "rossz", amikor nemhogy a jóhoz, de még az elfogadhatóhoz sincs köze?
14, sajnos nem értetted meg amit írtam. Nem arról szólt a hozzászólásom, hogy írjátok azt, hogy jó, ha egyszer kivetnivalót találtok benne.
Azt írtam, hogy sértegetés heyett javaslatokat íjatok a kérdezőnek, hogy hogyan fejlődhet és válhat jobbá és normális hangnemben írjatok.
Én úgy vagyok vele, hogy aki nem látja egy ember próbálkozásaiban a lehetőségeket, hogy hogyan lehet a számára a legrosszabból a legjobbat kihozni, az a nevetséges és nem az, aki kipróbálta magát valamiben és ezzel nem vált az irodalom kiemelkedő alakjává.
Szerintem az a példaértékű, ha valaki sértegetés nélkül le tudja írni csak azt, hogy mi nem tetszett neki és ahelyett mit csináljon, hogy jobb legyen. Ha az egész nem tetszett? Akkor írja azt, hogy a véleménye szerint minősíthetetlen írásból hogyan farghatna a kérdező tetszető verset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!