Milyen verset írjak egy versenyre?
Holnapra kéne, egy nappal a verseny előtt meggondoltam magam, hogy inkább írok mást..
szerelmeset? vagy milyet? ti zsűriként milyent akarnátok? 😂
Elgondolkodtatót, meghökkentőt, merészet, aktuálisat :)
Sok sikert kívánok hozzá!
Az a helyzet, hogy el lett halasztva a verseny.
Szóval igazából van itt két vers, szerintetek melyik lett jobb? Ti milyen címet adnátok nekik?
1. vörhenyes arccal állsz előttem
szemeid könnyel kikenve
szíved csalódottsággal s dühvel megtelve
nahát, el jutott hozzád a tetteid következmény
állad a földről neked összeszedem
nem tudom miért lepődsz meg a történteken
kicsit állíthatnál forró fejeden
elgondolkodhatnál már a viselkedéseden
ordítod fülembe bántó szavaidat
én meg telhetetlenül iszom úgy, hogy másoknak semmit se hagyjak
próbálkozom eltüntetni a hibáidat,csak tátott szájjal nézem, hogy kevered lapjaidat
ez a szituáció jól megsirat
valahogy hangod esténként
mégis álomba ringat
reggel, mikor felkelek nézem mi ez a virágillatt, ki megyek szemembe néznek, és elmesélik halálodat
halálodat.. hat utolsó csevéjünk tényleg dühvel teli lenne?
komolyan megbocsájtás nélkül hagytál itt engem?
még csak azt sem mondtad mi volt az oka, ami dühödet így beinditotta
halálodat..
mármint nem való életben,
csak a szememben.
igen, valóban én voltam ki csalódott benned
pontosabban igen, valóban én voltam ki csalódott bennem.
saját magamban,
hisz ez a vers senki másról nem szól, csak rólam.
2. Vörhenyes szemmel nézel rám
Tekinteted elhomályosodik kiszökő könnyeid okán
Látom ahogy erőlködve fókuszálni próbálsz
De nem megy, hisz érzelmeid józan eszed teljesen elnyomják
Valóban az érzelmeid azok mikben józan gondolataid mind elvesznek?
Vagy inkább a szerben, ami ott nyugszik a zsebedben?
A szer, mely pogót rendez az erekben
Látom kicsit sem élsz a jelenben
Baszki nem vagy magadnál,
virít a szemedben
Vörhenyes szemmel nézel énrám
Csak mostmár nem a szomorúság okán
Mostmár csak annyi, hogy nem vagy evilág táján
Ugyanis menekülsz az egészséged kárán
Futsz el a nemlétező sztrádán
Mindenki mást hátad mögött hagyván
Mindenkit a hátad mögött hagytál..
Javulni soha meg nem próbáltál
Könnyebb volt ellökni magadtól az embereket
Hisz azt hiszed Téged senki nem szerethet
Illetve tudtad, hogy szeretnek
Csak nem fókuszáltál a megfelelő emberekre
A fájdalmat könnyebb volt elfogadni neked, mint elhinni, hogy egyszer te is boldog lehetsz.
Meg ne haragudj, de rettenetesen "iskolás" szintűek a... "verseid" — bár a "vers" még erősen túlzó fogalom a műveidre. A rímek nagyon gyengék, fantáziátlanok, a legfőbb probléma pedig az, — és ezért nem áll össze VERS–sé — hogy a mű egésze a mondanivalóra van felhúzva, eköré építetted fel az egészet. Feltételezem, hogy egy személyes, magánéleti csalódásod sérelmeit akarod "megbosszulni" azzal, hogy megfogalmazod az egyoldalú véleményedet erről a személyről, hogy önigazolást szerezz a hozzáállásodról vele kapcsolatban, és erre a mondanivalóra áldozod fel az egész művet. Nagyon erőltetetten tákoltad össze magát a művedet, minden sor csak köret benne, amit a központi téma maga alá rendel.
Az első "versed" rettenetes lett, ezt semmiképpen nem érdemes bemutatni. A második viszont javítható. Ebben már van fantázia, dinamikát ültettél bele, vannak benne jól sikerült sorok- és rímek. A személyes sérelem viszont ezt is túlzottan átitatja, nagyon erősen "vádoló" hozzáállást mutat a szóbanforgó illetőre nézve, nagyon elfogult. Kint hagyod az olvasót, nem vonod be. Panaszkodsz, vádolsz, szidod ezt az illetőt aki a vetsben megjelenik, nem adsz objektív képet róla, nem bízod a közönségre a megítélését. A vers egészében ócsárolod és elítéled, egy oldalúan közelíted meg a személyét. Ez nem vers, hanem ügyészségi vádirat egy felső tagozatos iskolástól, aki csalódott egy számára fontos emberben, és daccal vegyes sértettséggel van tele, most pedig önigazolást szeretne kapni...
Van egy könyv, amit javasolnék, hogy szerezz be, fusd át. Minden fejezethez tartoznak feladatok, ahol verset kell írnod bizonyos kikötésekkel és az alapján, amit a fejezetben tanított.
Nagyon sokat segít abban, hogy fejlődj.
Hogyan írjunk verset? - Kreatív gyakorlatok
Lackfi János
itt e-könyvként is meg tudod venni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!