Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Most ez kihasználás lenne?

Most ez kihasználás lenne?

Figyelt kérdés
Megbeszéljük a padtársammal dogák előtt,hogy csapatmunka lesz. Oké.Jön is a dolgozat kapjuk a kérdéseket ,ha ő nem tud valamit halkan megkérdezi válaszolok is rá természetesen ,de amikor én és csak annyit kellene mondania ,hogy igen vagy nem sok esetben még csak rám sem néz írja tovább a sajátját ,vagy rám néz és ennyi. Szerintetek ez az?
2022. márc. 18. 20:43
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez egyértelműen az
2022. márc. 18. 20:48
 2/4 A kérdező kommentje:
És mit csináljak?
2022. márc. 18. 21:05
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Csak úgy lehet eldönteni, ha előtte kizárod az ilyesmiket:

-nem hallja rendesen

-nem tud szájról olvasni

-nem tudja a tananyagot

-bizonytalan a tudásában, és nem akar hülyeséget mondani, plusz nem akar látványosan vállat vonni (miért is kockáztatna)

Én voltam hasonló szituációban, gyakran nem hallottam egyértelműen mit kérdeznek. Erre utaló jel az is, ha valamire teljesen más, független dolgok válaszol (azaz félreértette).

De ezt csak te tudod kianalizálni illetve megbeszélni vele. Természetesen simán ki is használhat, vannak pofátlan emberek, bár jobb iskolákban kisebb az arányuk. Ezt szintén csak te tudod, hogy akiről szó van az mennyire civilizált.

2022. márc. 18. 21:13
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt olyan osztálytársam, aki doga elején idegesen megszólalt, hogy nem tud semmit, hagyjuk békén, aztán ötöst írt, ebből kiindulva azt feltételezem, hogy nem partner a csapatmunkában, de nem akarja ezt mondani, ebben az esetben kihasznál, ha mégis ő igénybe veszi a segítséged.

Ám a hátteréről a dolognak nem tudni, lehet a gyerek sem tudja a választ vagy nem mer reagálni, úgy érzi a tanár pont akkor figyeli (vannak olyan gyerekek, akiket jobban észrevesz a tanár), lehet egyszerűen nem hall, nem vesz észre, úgy koncentrál, lehet nincs egában a csapatmunka, mert te többet kérdezel, mint ő és ezért nem akar segíteni, mert amíg ő csak 1-2 dolgot kérdez, esetleg te non-stop megzavarod.

Érdemes lenne egyszer leülni vele és elmondani, hogy te ezt látod és mondja meg őszintén, hogy ez miért van, nem haragszol meg, tisztázhatnátok, hogy egyáltalán vevő a csapatmunkára vagy nem.

2022. márc. 18. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!