Az iskola lelkileg megbetegít. Mindig stresszelek hogy suliba kell mennem, mit csináljak hogy ne idegeskedjek a suli miatt?
Ismerős helyzet. A dogákra, tanulásra annyit javaslok, hogy mindig foglalkozz vele minimálisan. Ol olvasgasd hazafelé menet, vagy a suliba menet párszor. Próbáld meg a lényeget megfogni, formáld a saját gondolataiddá. Akkor egy 3-as vagy 4-es biztosan lesz.
A piszkálódás ellen én szünetekben mindig zenét hallgattam fülhallgatóval. Illetve távolabb húzódtam mindig. Mást nem nagyon tehettem.
Tanulj kommunikációt.
Sajnos a suli után sem áll meg az élet, a "sok undorító hülye piszkálódós gyerek" majd kollégád, sógorod, anyósod, főnököd ... lesz.
Nem akarlak elkeseríteni, de ez sajnos egy feladat, amit ha jó életminőséget szeretnél, akkor meg kell oldanod.
Tanulj kommunikációt - pár hónap múlva ha jól csinálod, a piszkálódósok fognak nyalizni neked. Ez amúgy is egy fontos "skill" az életben. Sok hasznát veszed majd minden más téren is.
Viccet félretéve tanulj stresszkezelő technikákat, mert a stressz valóban megbetegít. Az állandó magas kortizolszint mozgósítja a gyulladáskeltő citokin jelzőmolekulákat, és onnan jószerivel csak a vakszerencsén műlik, hogy melyik szerved esik ELŐSZÖR áldozatul a stressznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!